Saturday، 14 September 2024 | شنبه، 24 شهریور 1403
1 2

گیلانیان : مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به بیکار شدن ۲۵۰۰ مربی مهدکودک به دلیل شیوع کرونا در این استان گفت: تداوم شرایط فعلی منجر به ورشکستگی و تعطیلی دائم این مراکز خواهد شد.

حسین نحوی نژاد صبح امروز در جلسه شورای برنامه ریزی در سالن غدیر استانداری گیلان اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی 497 مهدکودک که آموزش 14 هزار و 500 نفر از کودکان را در سطح استان بر عهده دارند آسیب های جبران ناپذیری نظیر از دست رفتن کامل منابع درآمد و بیکاری 2 هزار و 500 نفر از بانوان تحصیلکرده شاغل در این مهدکودک ها در پی داشت.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان با بیان اینکه اکثریت ساختمان هایی که مهدهای کودک گیلان در آن است استقرار دارند استیجاری است بیان کرد: شرایط فعلی باعث شده است که مدیران مهدکودک ها دچار مشکلات اقتصادی حاد شوند و در بعضی موارد هم این موضوع منجر به ورشکستگی و تعطیلی دائم این مراکز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه 497 مهد کودک فعال در سراسر استان گیلان وجود دارد تصریح کرد: این مراکز با مشکلاتی نظیر عدم تخصیص اعتبار آموزشی به مهدهای کودک از سوی دولت، راه اندازی مراکزی تحت عنوان خانه بازی و خانه دوست با صدور مجوز ادارات غیرمرتبط و بدون رعایت قوانین و همچنین هزینه های نابرابر و سنگین اجاره بها، لوازم آموزشی، بهداشتی و بیمه کارکنان مواجه هستند.

نحوی نژاد با بیان اینکه برای حل مشکلات فوق پیشنهاد می شود اعتبارات بلاعوض به مهدهای کودک با عنوان کسب و کارهای زیان دیده ناشی از تعطیلی به منظور پیشگیری از شیوع کرونا تخصیص یابد افزود: همچنین تخصیص اعتبار مضاعف به بانک هایی همچون صندوق کارآفرین امید جهت تسهیلات قرض الحسنه کم بهره بانکی از سازمان برنامه و بودجه گیلان پیشنهاد می شود.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان عنوان کرد: بازپرداخت تسهیلات بانکی با تنفس 6 ماهه، تسریع در پرداخت حق بیمه بیکاری از سوی تامین اجتماعی، معاف از پرداخت مالیات از اسفند سال گذشته تا شهریور 99، استمهال اقساط قبلی بانک های عامل گیلان برای صاحبان امتیاز مهدهای کودک تا پایان کرونا در برون رفت از شرایط فعلی موثر است.

نحوی نژاد خاطرنشان کرد: تخصیص اعتبارات تسهیلات خرید ملک برای مهدهای استیجاری، افزایش شهریه مهدهای کودک برابر با تورم، معافیت مالیاتی برای همه مهدهای کودک، بهره مندی از مزایای تامین اجتماعی جهت تقلیل یا بخشودگی حق بیمه پرسنل مهدهای کودک می تواند به عنوان اهداف میان مدت اثر گذار باشد.

وی افزود: همکاری شرکت های تحت نظارت نیرو (آب، برق، گاز) جهت برقراری شرایط ویژه برای بازپرداخت قبوض و اعمال معافیت و بخشودگی و تقسیط بدهی و تهیه بسته آموزشی متناسب با شرایط موجود و تامین اعتبار و تخصیص یارانه به اعضای مشارکت فرزندان در برنامه آموزشی و اخذ بازخورد مورد تایید از برنامه و بودجه استان و بهزیستی کشور پیشنهاد می شود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان