Monday، 16 September 2024 | دوشنبه، 26 شهریور 1403
1 2

گیلانیان : عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اصلاح قانون کار برای ترغیب کارگران به کار تولیدی، گفت: دلیل عدم پیشرفت تولید و چرخه اقتصادی در استان، عدم شفافیت سند توسعه بر اساس آمایش سرزمینی است.

اسدالله عباسی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در رشت، با تبریک روز کارگر و گرامیداشت شهدای کارگر اظهار کرد: واژه کارگر صرفاً مختص به بخش صنعت نیست و در گیلان نام کارگر یعنی با نظام حقوقی کارگری، در بخش های مختلف صنعتی، گردشگری، هتلداری، رستوران داری،کشاورزی و بخش های مختلف تولیدی و خدماتی مواجه است.

وی با بیان اینکه به دلیل شرایط زیست بومی فعالیت های صنعتی در گیلان رونق چشمگیری ندارد، گفت: البته برخی صنایع در گیلان آمد اما پانگرفت، مانند فولاد که با توجه به واردات مواد  اولیه در انزلی و ایجاد کارخانه در شهرک های صنعتی، امروز تعداد زیادی از این کارگرها بیکار شده و این کارخانه ها به حالت نیمه تعطیل و تعطیل درآمده اند.

عضوهیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت کارگران روزمزد در هتل ها و رستوران ها که در این ایام آسیب های جدی دیده اند، افزود: این کارگران منتظر حمایت دولت بوده اما دولت تا امروز کاری برای آنها انجام نداده است.

نماینده مردم رودسر واملش در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم تکمیل زنجیره تولید در استان گیلان به ویژه در تولیدی کشاورزی گفت: با توجه به تولیدات مرکبات در استان و ایجاد کارخانه گرفتن عصاره مرکبات، اما این زنجیره در همین جا قطع شده و ادامه پیدا نمی کند.

عباسی با اشاره به وضعیت کارگران فصلی بومی و غیر بومی که  در کارخانه های چای سازی گیلان مشغول به کار می شوند، بیان کرد: با توجه به دغدغه رهبری معظم نظام مبنی بر نامگذاری سال "جهش تولید" در سال جاری باید افزایش تولید و تولید چند برابری در گیلان محقق شود تا در بخش های مختلف به خودکفایی برسیم.

 وی با انتقاد از اینکه محصولات گیلان به دلیل عدم تکمیل زنجیره به تولیدات نهایی تبدیل نمی شوند، افزود: مثلاً به دلیل عدم تکمیل زنجیره تولید در برخی از فروشگاه های زیتون رودبار، زیتون تولید شده رودبار فروخته نمی شود.

 سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، بادام زمینی، برنج، چای، مرکبات، فندق،گیاهان دارویی، توتون و تنباکو، تولید آبزیان در آب بندها، ماهیان خاویاری، تولید مرغ و تخم مرغ و دامداری را از ظرفیت های تولیدی استان برشمرد و گفت: به عنوان مثال، کارخانه پگاه گیلان بخشی از شیر خود را از قزوین تهیه می کند در صورتی که ظرفیت تولید شیر در گیلان وجود دارد، لذا باید این مسائل به طور جدی از مرحله شعار به مرحله عمل تبدیل شود.

 وی با تأکید بر لزوم  تمرکز مسؤولان اجرایی استان در پیدا کردن ظرفیت ها و ارائه برنامه ها برای تولید چند برابری، بیان کرد: بهتر است مسؤولان تنها به برگزاری جلسه بسنده نکرده و از امروز تا حداکثر تا پایان خرداد راهبرد رسیدن به هدف را مشخص کنند تا بتوانند در ۶ ماهه آخر سال کارنامه عملی خود را ارائه دهند.

نماینده مردم  رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی یکی از راهکارهای افزایش تولید را کشاورزی صنعتی دانست و افزود: تولید چند برابری با کشاورزی صنعتی اتفاق نمی افتد، اگرچه بعضی از مزارع برنج، مکانیزه شده اما با توجه به سنتی بودن کشاورزی در استان، جای خالی کشاورزی صنعتی احساس می شود.

عباسی توجه به فارغ التحصیلان نخبه دانشگاهی و جذب آنها در شرکت های دانش بنیان را یکی دیگر از راهکارهای استفاده درست از ظرفیت های استان برای تولید چند برابری عنوان کرد و گفت: اگرچه به دلیل محدودیت زمین، ساخت سازه های افقی در گیلان با محدودیت هایی مواجه است اما می توان به صورت عمودی سازه ها را ایجاد تا تولیدات به صورت دانش بنیان فعالیت چشمگیری داشته باشند.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم تحقق حرکت جهشی در بخش های مختلف تولیدی در استان برای بیرون آمدن از یکنواختی، بیان کرد: دلیل عدم پیشرفت تولید و چرخه اقتصادی در استان، عدم شفافیت سند توسعه بر اساس آمایش سرزمینی است، بنابراین مدیران بر اساس سلیقه خود طرحی را ارائه و بعد از پایان مدیریت رها می شوند.

 نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیران اجرایی بر اساس استراتژی متمرکز عمل نکرده و بر اساس سلیقه ارائه طرح دادند، گفت: باید از جلسات کلیشه ای و تکراری عبور کرد و راهکاری مناسب برای پیشرفت و توسعه گیلان ارائه داد.

عباسی با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس وظیفه تقنینی و نظارتی داشته و در حوزه اجرایی اختیاری ندارند، افزود: مدیران اجرایی استان باید به ارائه سند توسعه بر اساس آمایش سرزمینی در جهت ارائه راهکاری متمرکز اقدام کنند تا مدیران بر اساس آن برنامه، فعالیت اقتصادی و تولیدی را در استان پیش ببرد.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه  در سال تنها  دوبار نام کارگر شنیده می شود که یکی از آنها در اسفند برای تعیین حقوق کارگر و دیگری روز کارگر است، تصریح کرد: ما در طول سال کارگران را فراموش میکنیم در صورتی که کارگران موتور محرک و  عنصر موثر در اقتصاد کشور هستند لذا باید در خصوص قراردادهای کارگری اصلاحاتی صورت بگیرد.

وی با تأکید بر اصلاح قانون کار برای ترغیب کارگران به کار تولیدی، گفت: در زمانی که در وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی بودیم، لایحه ای ارائه و به کمیسیون اجتماعی وقت رفت، به دلیل اختلاف نظر بین  نماینده کارفرمایان، نماینده کارگران و نماینده دولت، لایحه به دولت برگشت و دولت هنوز اقدامی برای این مسئله صورت نداده، معتقدم قانون کار باید اصلاح شود.

عباسی اصلاح قانون کار، اهمیت دادن به قوانین کارگری و همچنین طرح های حمایتی و تشویقی کارفرمایان را از  عوامل رونق  تولید در کشور عنوان کرد و افزود: یکی از دلایلی که جوانان برای کار در بنگاه های تولیدی رقبتی نداشته و دنبال کار دولتی هستند،  وضعیت قانون کار و عدم رسیدگی به آنهاست.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان