گیلانیان : مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان از بهره برداری و وارد مدار شدن فاز دوم تصفیه خانه بزرگ آب استان در تابستان امسال خبر داد و گفت: با بهره برداری از این پروژه ۶ متر مکعب بر ثانیه بر تولید آب آشامیدنی سالم و بهداشتی استان افزوده می شود.
سید محسن حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارتقای کیفیت آب شرب ۱۴ شهر و بسیاری از روستاها و بهره مندی جمعیت بیشتری از استان از آب این تصفیه خانه نیز از جمله دیگر مزایای راه اندازی فاز دوم این پروژه است.
وی یادآورشد : فاز اول تصفیه خانه بزرگ آب گیلان با ظرفیت تولید سه متر مکعب در ثانیه ، از سال ۱۳۷۷ آب شرب ۱۰ شهر استان شامل شهرهای رشت، انزلی، خمام، آستانه، کیاشهر، سیاهکل، لاهیجان، لنگرود، کومله و شلمان و روستاهای مسیر را تامین می کند که در سال ۱۳۹۳ با اتمام عملیات ساخت سد آیت الله بهجت بر روی رودخانه شهربیجار، آب این رودخانه با مطلوبیت بسیار بالا به عنوان منبع اصلی آب سطحی ورودی این تصفیه خانه قرار گرفت.
وی نظارت بر تامین کیفیت و بهداشت آب شرب و اجرای استانداردها و قوانین ملی مرتبط با آن و دفع پسآب بهداشتی را از اهداف اصلی این شرکت عنوان و بیان کرد: در حال حاضر ، ۹۹.۹۳درصد جمعیت شهری و ۷۷.۳۲ درصد جمعیت روستایی استان از خدمات آب شرب بهداشتی بهره مند می باشند.
حسینی به منابع تأمین آب استان نیز اشاره و تصریح کرد: آب شرب بهداشتی استان از طریق چاه ، چشمه های پراکنده به صورت فعال و رزرو و همچنین منابع سطحی از جمله سد آیت الله بهجت، چشمه سفیدآب و رودخانه بهارستان و سپیدرود تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: پس از استحصال آب از طریق منابع زیرزمینی و سطحی، باتوجه به شرایط نوع آب و به منظور ارتقای کیفی آب در حد استاندارد کشوری و بین المللی، با بهره برداری از ۱۳ تصفیه خانه استان فرایند تامین آب شرب بهداشتی انجام و با بالاترین حد کیفیت استاندارد به شبکه توزیع منتقل می شود.
وی تعداد آزمایشگاه های کیفیت آب استان را ۴۴ واحد عنوان و تصریح کرد: این آزمایشگاه ها کیفیت آب با تجهیزات مدرن و پیشرفته مانند دستگاه های گازکروماتوگرافی، دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت القائی ICP ، یون کروماتوگرافی و در بخش های میکروبی، فیزیکوشیمیایی، بیولوژی، ریزآلاینده آلی و ریزآلاینده معدنی می باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: به منظور کنترل بهداشتی آب شرب شهروندان استان ، در این آزمایشگاه ها تمامی آزمون های کیفی با تواتر زمانی و مکانی مشخص، پایش کیفی منابع تامین، مخازن ذخیره و شبکه های توزیع تحت نظارت کارشناسان مجرب و مطابق دستورالعمل ها و استانداردهای ملی و جهانی آب شرب انجام می شود که صحت انجام آزمون ها هر ساله توسط شرکت های معتبر تحت عنوان آزمون مهارت تخصصی (PT) مورد ارزیابی قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان اظهار کرد: نتایج این آزمون ها نشان می دهد که آب شرب شهروندان از نظر پارامترهای مورد پایش مطابق با استاندارد کشور و مطلوب می باشد که همزمان و همراه با این آزمون ها، مراکز بهداشت در استان نیز با انجام آزمون های مذکور امر نظارت بر آب شرب را به عهده دارند.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت آب در خدمات رسانی مناسب تصریح کرد: همچنین به منظور ارتقای کیفیت آب شرب، شرکت آب و فاضلاب استان هر ساله مطابق دستور العمل های کشوری با تدوین و اجرای برنامه شستشوی مخازن و شبکه توزیع، نسبت به تخلیه رسوبات از شیرهای تخلیه و شستشوی شبکه توزیع نیز اقدام می کند.
حسینی با اشاره به بافت زمین شناسی منطقه و بالا بودن غلظت یون آهن و منگنز در منابع آبی زیرزمینی مناطق جلگه ای استان ؛ ایجاد طعم و رنگ قهوه ای آب در این مناطق استان را به دلیل مجاورت آب استحصالی از چاه های این نقاط با هوا خواند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر از سیستم نوین برای حذف آهن و منگنز موجود در آب استفاده می شود و آن مقداری از یون های موجود در آب شرب شبکه توزیع استان نیز مطابق استاندارد ملی ایران مجاز می باشد ؛ ضمن آنکه با بهره برداری از فاز دوم تصفیه خانه بزرگ و پروژه های اجرای خطوط انتقال آب، بیشتر چاه ها در مناطق جلگه ای از مدار بهره برداری خارج خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: سامانه ارتباطات مردمی ۱۲۲ نیز آماده پاسخگویی به مردم استان در خصوص مشکلات مرتبط با کیفیت آب شرب می باشد.