گیلانیان : نایب رئیس اتاق اصناف گفت: نرخ سود تسهیلات پرداختی به اصناف آسیب دیده از کرونا بسیار بالا است و با توجه به شرایط موجود کسب وکار در کشور، عادلانه نیست.
جلال الدین محمد شکریه با بیان اینکه به جهت شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بنگاه ها و کسب وکارها آسیب های فراوانی به قشرهای مختلف مردم به ویژه واحدهای صنفی سراسر کشور وارد آمد، اظهار داشت: نرخ سود تسهیلات پرداختی به اصناف آسیب دیده از کرونا بسیار بالاست.
نایب رئیس اتاق اصناف کشور ناعادلانه بودن نرخ سود تعیین شده برای تسهیلات حمایتی ویژه واحدهای صنفی را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: با دستور ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا و اعلام دستورالعمل های بهداشتی از چندی قبل به تدریج اجازه شروع فعالیت به تعداد زیادی از مشاغل داده شده است.
شکریه تکلیف رسته های مختلف صنفی برای رعایت پروتکل های بهداشتی را متذکر شد و با بیان اینکه نظارت و بازرسی از سطح واحدهای صنفی به خوبی انجام می شود تصریح کرد: انتظار داشتیم دولت در حمایت از اصناف آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا فارغ از اعطای تسهیلات به شکل دیگری عمل کند.
رئیس اتاق اصناف استان گیلان با تأکید بر اینکه وی در جلسات متعدد گفته سود 12 درصد تسهیلات با مهلت بازپرداخت تعیین شده نمی تواند کمکی انجام دهد خاطرنشان کرد: ای کاش دولت این مبالغ را در نظام تأمین اجتماعی به حالت سوبسید مصرف می کرد تا ما بتوانیم کارگران بیشتری را مورد حمایت قرار دهیم.
وی پشتیبانی از اصناف در بخش تأمین اجتماعی و معافیت کارفرما از پرداخت قدرالسهم کارفرما از محل منابع تعیین شده برای حمایت از واحدهای آسیب دیده را مورد تأکید قرار داد و گفت: ساماندهی کمک ها به اصناف آسیب دیده و کارگران شاغل در این واحدها از موضوعات مهمی است که بارها بر ضرورت آن تأکید کرده ام.
نایب رئیس اتاق اصناف کشور از نقش ارزنده و تعیین کننده اصناف و بازار در زمان وقوع بحران ها و مشکلات سخن گفت و با بیان اینکه جایگاه اشاره شده به هیچ عنوان قابل انکار نیست، اظهار داشت: در موضوع شیوع ویروس کرونا یکی از آسیب پذیر ترین قشرها، اصناف و کسبه بودند زیرا آنان چتر حمایتی مالی بالای سرشان ندارند.
نایب رئیس اتاق اصناف کشور با تأکید بر اینکه در این روزها استفاده از عبارت صنوف آسیب پذیر اصطلاح درستی نیست و تمام صنوف ما از شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند افزود: بسیاری از واحدهای صنفی کشور در دوران شیوع کرونا با چالش های بزرگی در زمینه تأمین اجاره بها و هزینه های جاری امرار معاش خانواده هایشان مواجه شدند.
شکریه وجود شبکه توزیع مویرگی را به عنوان مزیتی بزرگ که از شیوه فعالیت اصناف و واحدهای صنفی در کشور ایجاد شده تلقی کرد و اظهار داشت: اگر در برخی از کشورها، فروشگاه ها با تجمع بسیار بالای جمعیت روبرو شده و قفسه ها خالی از کالا می شوند به این علت است که آن ها مانند ایران شبکه توزیع مویرگی ندارند.
وی کسب و کارهای خرد را در روزهای حساس سربازان خط مقدم نظام اقتصادی تلقی کرد و با بیان اینکه اگر ما می خواهیم قدر واحدهای صنفی را بدانیم باید مشکلات آن ها را رفع کنیم گفت: اگر واحدهای صنفی یکی پس از دیگری تعطیل شوند تکلیف نظام توزیع و تولید چه می شود، بنابراین حمایت دولت در این بخش ضروری است.
رئیس اتاق اصناف گیلان تأثیرگذاری اصناف در حوزه تحقق شعار رونق و جهش تولید را نیازمند عملی شدن دو مقوله بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: نهادینه کردن فرهنگ مصرف کالاهای تولید داخل در بین خانواده ها و تولید کالاهای باکیفیت توسط بنگاه های اقتصادی کشور از جمله این مؤلفه های اساسی به شمار می روند.