گیلانیان : مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با تأکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر به حوزه صنایع دستی گیلان افزود: این استان با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار هنرمند فعال، نقش بسیار ارزشمندی در حوزه صنایع دستی دارد.
مسعود حلاج پور عصر امروز در مراسم رونمایی از لوح ثبت ملی اثر طبیعی کوه سماموس در سالن اجتماعات فرمانداری رودسر اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از قطب های صنایع دستی جهان است.
وی با تأکید بر لزوم توجه هر چه بیشتر به حوزه صنایع دستی گیلان افزود: این استان با دارا بودن بیش از ۲۰ هزار هنرمند فعال، نقش بسیار ارزشمندی در حوزه صنایع دستی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از ثبت جهانی دو روستای قاسم آباد از شهرستان رودسر و فشتکه از شهرستان خمام در زمینه صنایع دستی خبر داد و گفت: صنایع دستی چادرشب بافی قاسم آباد و حصیربافی فشتکه برای ما بسیار مهم است و تلاش می کنیم تا در سال جاری بتوانیم با حمایت همه نهادها و تشکل ها در کنار تلاش هنرمندان در زمینه اقتصاد پایدار و ارزآوری در این زمینه گام های بلندی برداریم.
وی با اشاره به بحث اشتغال و کمک به اقتصاد خانواده ها تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان در حال برنامه ریزی برای راه اندازی کارخانه نوآوری و خلاقیت فرهنگی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، نهادها و تشکل های فرهنگی در استان است تا بتواند با تولید، بسته بندی و تجاری سازی محصولات صنایع دستی ازجمله چادرشب و توسعه صادرات این تولیدات بتواند گام های مؤثری برای افزایش اشتغال در سطح استان بردارد.
حلاج پور با بیان اینکه قله سماموس و جنگل های هیرکانی در سال گذشته ثبت ملی شد، افزود: با ثبت آثار طبیعی علاوه بر ایجاد ضرورت در حفظ این میراث سبب می شود تا فرصت مناسبی برای مسیرهای جدید گردشگری فراهم شود.
وی با بیان اینکه سماموس به عنوان بلندترین قله گیلان از افتخار ملی مردم شمال کشور است، گفت: اگرچه ازنظر جغرافیای سیاسی و حاکمیتی، سماموس متعلق به استان گیلان و شهرستان رودسر است اما مردم رامسر نیز خود را وابسته معنوی به این میراث کهن می دانند.
چاپ کتاب سماموس در سال جاری
فرماندار رودسر نیز در این مراسم با بیان اینکه ثبت قله سماموس یکی از مطالبات مردم این شهرستان بود که خوشبختانه امروز تحقق پیداکرد، اظهار کرد: شهرستان رودسر به دنبال اثرگذاری مکتوب و گردآوری کتابی از تحقیقات صورت گرفته طی سال جاری در خصوص کوه سماموس در حوزه های عکس، فیلم، شعر و نوشته است تا اثر ماندگار برای آیندگان و گردشگران باشد.
حسین اسماعیل پور با بیان اینکه صنایع دستی ریشه در سنت ها و فرهنگ اقوام دارد، افزود: چادرشب بافی شهرستان رودسر یکی از اعتبارات جهانی است که خوشبختانه در سال گذشته به ثبت رسید.
وی با بیان اینکه تلاشی که در شهرستان رودسر در حال شکل گیری بوده این است تا مجموعه لازم برای گردشگر را بتوان در آن گردآوری کرد، گفت: احداث آرام راه شهر رودسر، بازسازی ساختمان های میراثی این شهرستان که عمدتاً در میدان شهردار رودسر قرار دارد و ثبت اثرهای طبیعی ازجمله قلعه بندبن قاسم آباد که با بازسازی آن می توان قلعه رودخانه دیگری در گیلان بسازیم.
فرماندار رودسر با تأکید بر لزوم همکاری میراث فرهنگی در انجام طرح های مطالعاتی و کارشناسی شده اثرهای طبیعی و میراثی در این شهرستان بیان کرد: بسیار علاقه مند هستم تا هنرهای دستی و مشاغلی مانند چلنگری که روزگاری نقش مؤثری در زندگی مردم داشتند قبل از نابودی بار دیگر بتوان در این شهرستان احیا نمود./ منبع : فارس