گیلانیان : استاندار گیلان رویکرد دولت تدبیر و امید را کرامت بخشی و عزتمندی سالمندان با تقویت نظام های حمایتی عنوان کرد و گفت: لازم است نهادهای مسئول، ارائه خدمات مطلوب در جهت تامین سلامت سالمندان را به طور جدی مورد توجه قرار دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر ارسلان زارع غروب امروز (یکشنبه) در جلسه شورای سالمندان استان؛ سالمندان را الهام بخش نهاد خانواده ، موجب استحکام نظام خویشاوندی و پیونددهنده نسل ها خواند و با بیان اینکه دوره سالمندی، دوره کمال زندگی هر انسان است، افزود: انبوهی از تجربیات در سالمندان نهفته که می تواند راهنمای آینده جامعه باشد.
وی خاطرنشان کرد: در فرهنگ ایرانی؛ سالمندی مترادف و هم ردیف با فرزانگی است و جامعه ما به تبعیت از سنت ایرانی- اسلامی ، احترام بسیاری برای سالمندان قائل است و کرامت و عزت آنان را مطالبه می کند.
استاندار گیلان بر لزوم تدوین برنامه های متناسب با سلامت روانی و جسمانی سالمندان تاکید کرد و گفت: این برنامه باید با سلامت اجتماعی و توسعه کشور مرتبط باشد و حفظ جایگاه و منزلت سالمندان را به همراه آورد.
وی ادامه داد: اگر دستگاه های اجرایی دولتی، سازمان های خصوصی و تشکل های مردم نهاد متناسب با سیاست های کلی نظام نسبت به ارائه راهکار و برنامه در خصوص سالمندان اقدام کنند و این طرح ها پس از تبادل نظر به برنامه کاربردی تبدیل شود؛ به یقین نتایج مطلوبی به دست می آید.
دکتر زارع با بیان اینکه طبق تحقیقات انجام شده؛ کشورهای موفق در حوزه سالمندی در گام نخست نسبت به اصلاح نگرش های جامعه در زمینه سالمندی اقدام کرده اند ، افزود: لازم است در زمینه ارتقاء جایگاه و منزلت سالمندان، فرهنگ سازی شود و نخبگان و گروه های مرجع ، جامعه را به سمت پویایی و با نشاط نگه داشتن این قشر هدایت کرده و نگذارند سالمندان در حاشیه مناسبات اجتماعی قرار گیرند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در سیاست های ابلاغی جمعیت و همچنین در سیاست های کلی خانواده، مسئله سالمندان را مورد توجه و تاکید قرار داده اند و رویکرد دولت تدبیر و امید در راستای کرامت بخشی و عزتمندی سالمندان؛ برای تقویت نظام های حمایتی و هم چنین کمک به صندوق های بازنشستگی و اجرای طرح تحول سلامت که خدمات بهداشتی را برای سالمندان ارتقاء داد؛ اهتمام ورزیده است.
استاندار گیلان ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان را مستلزم بهره مندی از نظام بهداشت و درمان اثربخش، کارآمد و هدفمند خواند و گفت: با وجود بسیاری از تنگناهای نظام درمان و سلامت کشور، در جریان شیوع ویروس کرونا سالمندان در برنامه های حمایتی دولت بودند حال اینکه بسیاری از دولت های غربی در الگوهای مقابله با کرونا ، نسبت به این قشر بی توجهی نشان دادند.
وی به سند سالمندی کشور اشاره و اضافه کرد: این سند در کنار پیشرفت های ایران اسلامی برای ارتقاء شاخص های مربوط به سالمندی و بحث های مرتبط با رفاه اجتماعی که اهمیت ویژه ای دارد، مورد توجه دولت دوازدهم است از این رو باید برای موضوع سالمندی مطابق با این سند برنامه ریزی شود.
دکتر زارع اظهار داشت: اعتقاد دارم نهادهای مدنی به عنوان حلقه های ارتباطی بین سالمندان و دستگاه های دولتی، در برنامه ریزی برای ایجاد رفاه و امنیت سالمندان نقشی تعیین کننده دارند و در واقع باید با کمک نهادهای مدنی از ظرفیتی که در جمعیت سالمندی کشور وجود دارد، استفاده ای مطلوب شود.
وی همچنین بر لزوم ارائه آگاهی بخشی های لازم به سالمندان برای رعایت توصیه های خودمراقبتی و بهداشتی تأکید کرد و گفت: دانشگاه گیلان در قالب یک کار پژوهشی؛ نیازهای اجتماعی و اقتصادی سالمندان در جوامع شهری و روستایی را مورد بررسی و نیز ارائه راهکار قرار دهد.