ارسلان زارع امروز در دیدار با مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان و مدیران بخش های صنفی اظهار داشت: گیلان از ظرفیت های متعددی برخوردار است که در کنار حفظ آنها باید بتوانیم میزان اشتغال و معیشت مردم را با بهره گیری از ظرفیت های بخش صنعت ارتقاء دهیم لذا صنعت در ارتقاء رفاه و معیشت مردم سهم مهمی دارد.
استاندار گیلان تلاش و مجاهدت فعالان تولید و صنعتی گیلان در ایام شیوع کرونا را یکی از عوامل تاثیرگذار در روند مقابله با این بیماری در سطح استان دانست و بیان کرد: فعالان بخش تولید و صنعت استان در این ایام همانند کادر درمان فداکارانه خدمت کردند و برخی واحدها، خط تولید اقلام بهداشتی را به خط تولید اصلی خود اضافه کردند.
زارع صنعت را به عنوان مکمل بخش کشاورزی و گردشگری مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه استان گیلان با قابلیت های کشاورزی و گردشگری در سطح کشور شناخته شده در صورتی که صنعت مکمل این بخش ها است ابراز داشت: موانعی که در راه تولید و صنعت قرار دارد باید برداشته شود تا شاهد گسترش آن باشیم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به نقش صنایع پاک و تبدیلی در حوزه کشاورزی و بهداشت و درمان در گسترش تولید و صنعت بیان کرد: پیشبرد برنامه های اقتصاد مقاومتی نیازمند ارائه راهکارهای کاربردی، عملیاتی و تلاش است و برای تحقق جهش تولید نیز باید بیش از حد معمول کار کرد و این امر تنها توسط یک بخش محقق نمی شود.
وی ارتقاء جایگاه استان گیلان در حوزه های مربوط به صنعت، معدن و تجارت را در طول سال 98 مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: با شیوع کرونا بسیاری از مردم و فعالان بخش اقتصادی آسیب دیدند که دولت با اتخاذ تمهیداتی همواره درصدد جبران این خسارت ها است به ویژه خسارت هایی که به بخش های تولید و صنعت وارد شد و هم اکنون پیگیر افزایش اعتبار و تسهیلات هستیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه امروز برای حل مشکلات اقتصادی باید از یک مدیریت جهادی بهره برد خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش و اهتمام بخش های دولتی و خصوصی در توسعه بسیار اهمیت دارد البته در بحران کرونا نیز تلاش فعالان اقتصادی موجب شد تا صادرات استان تعطیل شود که این موضوع جای افتخار دارد و باید ادامه داشته باشد.
زارع افزود: در این زمان که با تحریم های غیرقانونی استکبار علیه ملت ایران روبه رو هستیم باید اقتصاد مقاومتی، راهبردی مهم جهت توسعه کشور دانسته و برای تحقق آن تلاش شود و تحقق جهش تولید نیز منجر به رشد مطلوب اقتصادی خواهد شد و لازم است که تمام دستگاه های اجرایی با به کارگیری ظرفیت های خود برای تحقق این اهداف تلاش کنند.
وی با اشاره به لزوم احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد و همچنین تکمیل طرح های تولیدی نیمه تمام در استان گیلان عنوان داشت: تحقق اشتغال پایدار از بخش صنعت دست یافتنی است چون میزان آسیب پذیری این حوزه نسبت به دیگر حوزه ها و حوزه خدمات کمتر است بنابراین در این مسیر باید بتوانیم با مشارکت، همدلی، انسجام و همکاری مردم از تنگناهای اقتصادی عبور کنیم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با تاکید بر جلوگیری از تغییر کاربری اراضی صنعتی مگر در موارد ضروری خاطرنشان کرد: تحقق جهش تولید نیازمند همکاری و همراهی بخش خصوصی و تمام بخش های اجرایی و دولتی است البته باید از ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز به نحو مطلوب استفاده شود تا صادرات در گیلان رونق یابد.
استاندار گیلان با اشاره به تحقق هدف گذاری 500 میلیون دلاری صادرات در استان گیلان در سال گذشته که منجر به رشد صادرات و درآمد 580 میلیون دلاری شد ابراز داشت: امسال هم برای صادرات غیرنفتی استان تا سقف 600 میلیون دلار هدف گذاری کردیم.
زارع استفاده از ظرفیت های علمی و دانشگاهیان را در صنعت ضروری دانست و بیان کرد: امروز لازم است که ارتباط میان صنعت و دانشگاه در جهت کسب موفقیت های بیشتر افزایش یابد و این موضوع را باید با بهره گیری از اعتبارات پژوهشی در استان گیلان تحقق ببخشیم البته دولت هم نسبت به این مسئله همواره تاکید و اعتقاد دارد
وی با اشاره به لزوم تک رقمی شدن نرخ بیکاری تا پایان این دولت، افزایش طرح های اشتغالزایی در حوزه اقتصاد مقاومتی و تحقق جهش تولید در گیلان بیان داشت: این موضوعات باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد ازطرفی امسال بیش از هر زمان دیگری به تولید محصولات با کیفیت نیاز داریم و باید از ظرفیت دو یا سه شیفته بودن برخی واحدهای صنعتی استان استفاده کرد.