وحید خرمی امروز در جمع خبرنگاران از کاهش مجوز برداشت شن و ماسه از رودخانه های استان گیلان خبر داد و اظهار داشت: از 3 سال گذشته تاکنون مجوز میزان برداشت شن و ماسه در گیلان به یک سوم کاهش یافته و از 2 میلیون متر مربع در سال به 600 هزار مترمربع کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به اینکه یکی از عوامل وقوع سیل در استان برداشت غیرمجاز شن و ماسه از رودخانه ها است بیان کرد: در صورت عدم وجود ظرفیت برای برداشت شن و ماسه در رودخانه ها، مجوزی برای این کار صادر نمی شود.
وی با بیان اینکه کسی حق برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها را ندارد تاکید کرد: افراد برای اجرای پروژه های عمرانی در گیلان تنها مجوز برداشت شن و ماسه از مناطق خشک و حاشیه رودخانه ها را دارند و نباید از بستر رودخانه برداشت کنند.
خرمی از انجام اقداماتی جهت جلوگیری از وقوع سیل در برخی رودخانه های پرخطر گیلان خبر داد و تصریح کرد: رودخانه های شلمان رود، لنگرود و املش با کمترین بارشی دچار سیلاب می شدند اما امسال با وجود بارش 400 میلی متری در املش خسارتی نداشتیم و اقدامات پیشگیرانه نیز در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با بیان اینکه بیش از 50 میلیارد تومان اعتبار برای ایمن سازی رودخانه های شرق استان نیاز است افزود: سال گذشته 14 میلیارد تومان جهت جلوگیری از وارد آمدن خسارت های سیل به این شرکت اختصاص یافت.
خرمی با بیان اینکه گیلان یکی از استان های پربارش کشور است و اتخاذ تمهیداتی جهت جلوگیری از وقوع سیلاب و خسارات ناشی از آن ضرورت دارد گفت: سد سفیدرود آب مورد نیاز برای مصارف کشاورزی 172 هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان را تامین می کند.
وی با تاکید بر اینکه 50 درصد از حریم رودخانه های استان گیلان تعیین شده است بیان داشت: یکی از عوامل پیشگیری کننده از وقوع سیل، رهاسازی به هنگام آب از سد سفیدرود است که در 2 سال اخیر این کار در اسفند ماه و 2 ماه زودتر انجام شد.