رسول فرخی میکال با بیان اینکه شوراهای اسلامی یکی از مبانی و پایه های تحقق حکومت مردم سالاری دینی در کشور هستند اظهار داشت: اکثریت مردم و شهروندان از عملکرد شوراها ناراضی هستند و کار به جایی رسیده است که می گویند اگر شوراها را نداشته باشند وضعیت شان بهتر است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس پنجمین دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: اگر بخواهیم حوزه عملکردی و درصد موفقیت شوراها را در سال های اخیر مورد نقد و بررسی قرار دهیم لازم است آسیب هایی که در این راه مشکلاتی را ایجاد کرده هم مطرح شود.
فرخی میکال بحث تعارض منافع را نخستین آسیبی که متوجه شوراها است تلقی کرد و در تشریح بیشتر این مطلب تصریح کرد: در امر نظارت بر شوراها که در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفته است گاهی اوقات این احتمال وجود دارد که در این مسیر نماینده ای برای رسیدن به منافع خود در امر بسیار مهم نظارت چشم پوشی هایی داشته باشد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس آسیب دیگری که شوراها به شدت از آن متضرر شده اند و تبعات منفی آن متوجه مردم و شهروندان شده است را نیز برشمرد و گفت: اگر بر اساس فاکتورهای جمعیتی هر منطقه افراد دارای تخصص و تجربه لازم برای شوراها انتخاب شوند مردم هم برای انتخاب نهایی در مسیر درستی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مکانیزم های لازم در ورودی شوراها برای سنجش دقیق افرادی که به این حوزه عملکردی وارد می شوند وجود ندارد ابراز داشت: به عقیده بنده نخستین جایی که باید نظارت دقیق و تخصصی اعمال شود در ورودی شوراها است تا افرادی وارد این کار شوند که بتوانند برای مردم مثمر ثمر واقع شوند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با تأکید بر اینکه در صورت انتخاب درست اعضای شوراهای اسلامی شهر و در نهایت شهرداران بسیاری از معضلات حل و فصل می شوند افزود: نظارت بر فعالیت شوراها نباید مقطعی باشد بلکه برای حصول یک نتیجه کامل و منطقی این نظارت ها باید مستمر انجام شوند.
فرخی میکال نظارت استانداری ها و سازمان بازرسی بر شوراها در راستای اصلاح خروجی ها و کسب رضایت بیشتر مردم از فعالیت شوراهای اسلامی را ضروری تلقی کرد و بیان داشت: کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در حال بررسی این موضوع است و امیدواریم قوانین جدید برای دور آینده شوراها اجرایی شود.