احمدرضا لاهیجان زاده امروز در جلسه کمیته مدیریت احیاء تالاب انزلی با اشاره به لزوم ساماندهی پسماند و جلوگیری از نفوذ آلودگی های آن به چرخه طبیعت اظهار داشت: حدود هزار میلیارد تومان برای کاهش معضلات پسماند با اولویت استان های شمالی در قانون بودجه لحاظ شد.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست احیاء و صیانت از تالاب بین المللی انزلی را امری مهم و ضروری دانست و بیان داشت: طرح جامع هفت ساله برای احیاء تالاب انزلی پیش بینی شده و لازم است که دستگاه های اجرایی به صورت مستمر پیگیر اجرای این طرح و تامین اعتباراتش باشند.
لاهیجان زاده ضمن قدردانی از پیگیری های استاندار گیلان جهت احیای تالاب انزلی و تحقق اهداف توسعه در این محور خاطرنشان کرد: فعالیت های گسترده ای نیز در حوزه صندوق ملی محیط زیست پیش بینی شده است که امیدواریم استان گیلان از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کند.
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به معضلات ساحل خواری و زمین خواری ابراز داشت: دولت برای مقابله با این معضلات عزم جدی دارد.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش ساماندهی حوزه آبخیز صومعه سرا و همچنین ساماندهی تمامی رودخانه های این شهرستان اظهار داشت: تله رسوب گیر به تنهایی ظرفیت جلوگیری از ورود، انباشت زباله و رسوبات به حوزه آبخیز را ندارد.
سیدکاظم دلخوش اباتری استفاده از ظرفیت های جامعه محلی برای حفظ و صیانت از تالاب را ضروری خواند و بیان داشت: وضعیت کاداستر در حاشیه تالاب نیز باید مشخص شود و از مدیران مرتبط با این حوزه انتظار داریم که نسبت به پیگیری مطالبات این پهنه در کشور اهتمام ورزند.
وی با بیان اینکه همواره با معضلاتی نظیر رهاسازی زباله و ورود آلاینده ها به بستر رودخانه مواجه هستیم خاطرنشان کرد: مسافرانی که به استان می آیند نیز زباله را در طبیعت رها می کنند البته رها کردن لاشه حیوانات توسط برخی افراد به بسترهای تالاب نیز از جمله معضلاتی است که نیازمند مدیریت اثرگذار است.