آرش فرزام صفت امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در استانداری گیلان از پرداخت 226 میلیارد تومان تسهیلات به خسارت دیدگان کرونا در گیلان خبر داد و اظهار داشت: دولت امسال مبلغی معادل 40 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های آسیب دیده از کرونا در کشور اختصاص داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان توزیع منطقی این تسهیلات به متقاضیان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: توزیع تسهیلات به گونه ای مدیریت شود تا بانک ها به یک باره با انبوهی از متقاضی روبه رو نشوند بلکه بتوانند در زمان مناسب تمامی درخواست ها را مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم را انجام دهند.
فرزام صفت روند پرداخت تسهیلات کرونا در استان گیلان را مطلوب ارزیابی کرد و ابراز داشت: پرداخت این میزان تسهیلات در هفته گذشته حدود 20 میلیارد تومان رشد داشته است البته بانک ها در کنار پرداخت تسهیلات کرونا، تسهیلات دیگری شامل تبصره 18 و تسهیلات تکلیفی توسعه صندوق ملی را نیز پرداخت می کنند.
وی از تحقق هدف گذاری ها برای تامین ماسک موردنیاز استان خبر داد و عنوان داشت: این میزان نیازمندی در حوزه ماسک بهداشتی با مشارکت بخش خصوصی، تولیدکنندگان استان و دستگاه های مختلف اجرایی محقق شد و این روند ادامه دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با بیان اینکه هم اکنون به طور میانگین روزانه 285 هزار عدد ماسک بهداشتی در استان تولید می شود خاطرنشان کرد: ماسک های تولید شده هفته گذشته در تمامی داروخانه ها اعم از روزانه، شبانه روزی و واحدهای صنفی توزیع شد.
فرزام صفت با اشاره به اینکه 130 هزار عدد ماسک جهت توزیع در اختیار معاونت غذا و دارو قرار گرفت و 168 هزار و 100 عدد ماسک نیز در واحدهای صنفی توزیع شد ابزار داشت: این میزان توزیع نشان دهنده تحقق هدف گذاری ها برای تامین ماسک موردنیاز استان است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه تمامی مدارس استان فعال و کلاس ها نیز دایر است اظهار داشت: تعداد دانش آموزانی که به صورت حضوری در واحدها مشغول تحصیل می شدند کاهش یافته است و کار معلمان ابتدایی نیز به دلیل عدم حضور دانش آموزان در مدارس سخت شده است.
محمد رحمتی از برقرار بودن آموزش های غیرحضوری به صورت آنلاین و آفلاین با ارایه محتوای آموزشی خبر داد و بیان کرد: ارائخ آموزش در بستر فضای مجازی برای دانش آموزان به ویژه مقطع ابتدایی سخت است اما بستر لازم برای ارائه آموزش ها به صورت حضوری و غیرحضوری فراهم است.
وی با بیان اینکه مدارس استان گیلان در تمامی مقاطع در حال فعالیت هستند و دانش آموزان می توانند از آموزش حضوری بهره مند شود خاطرنشان کرد: بخش عظیمی از مشکلات مربوط به شبکه شاد نیز برطرف شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به ضرورت توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس گیلان بیان داشت: بیش از 69 درصد مدارس استان نکات بهداشتی را به نحو شایسته رعایت می کنند اما 10 درصد مدارس در این زمینه با مشکلاتی روبه رو بودند و لازم است که دانش آموزان بیشتر به این مسائل توجه کنند.
رئیس دانشگاه گیلان نیز در این جلسه با اشاره به دغدغه برخی دانشگاه ها برای برگزاری مرحله دوم آزمون دکتری اظهار داشت: در مرحله نخست این آزمون در گیلان، کمتر از 7 هزار نفر شرکت کردند اما پیش بینی می شود که در مرحله دوم حدود 7 هزار و 420 نفر شرکت کنند؛ دانشجویانی که از سایر استان ها، دانشگاه گیلان را انتخاب کردند.
احمد رضی با بیان اینکه طبق تصمیمات گرفته شده، مرحله دوم آزمون دکتری ممکن است به صورت غیرحضوری انجام شود گفت: متاسفانه به دلیل برخی مشکلات در زیرساخت های الکترونیکی، بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان دسترسی لازم و مناسبی به محتواهای موجود را ندارند که باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات مربوط به دانشگاه ها و مدارس است که در حال برطرف شدن است خاطرنشان کرد: با وجود افزایش پهنای باند اینترنت توسط دانشگاه ها اما هنوز بسیاری از دانشجویان از تجهیزات مناسبت محروم اند که لازم است بانک ها با ارائه تسهیلات برای خرید امکانات کمک کنند.