Saturday، 07 December 2024 | شنبه، 17 آذر 1403
1 2
گیلانیان به گزارش صراط : روحانی برای توجیه ناکامی ها می گوید فقط ۳ سال گذشته جنگ اقتصادی بوده!/ بسیاری از اطلاعات اقتصادی را تحت عنوان شفاف سازی در اختیار بیگانگان قرار دادند/ با وجود این دولت راه حلی برای مسائل اقتصادی نیست/ آنقدر شرایط را وخیم کردند که حتی رئیس جمهور بعدی هم نمی تواند به سرعت این شرایط را تغییر دهد.

محمد حسن قدیری ابیانه، کارشناس مسائل سیاسی در واکنش به سخنان اخیر رئیس جمهور مبنی بر اینکه در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و نباید شرایط کنونی را با دوران تحریم مقایسه کرد، اظهارداشت: باید از آقای روحانی پرسید که اگر تحریم جنگ اقتصادی نیست پس چیست؟ در زمان امضای برجام هم ایران در جنگ اقتصادی با آمریکا بود و وقتی از اوباما پرسیدند که به چه دلیل برجام را امضا کردی، او پاسخ داد که برای جلوگیری از فروپاشی ساختار تحریم ها این کار را انجام داده و از طرفی آقای روحانی و ظریف هم می گفتند که برای حذف تحریم ها مذاکره کردند، در حالی که سرانجام حرف آمریکایی ها به کرسی نشست و ساختار تحریم ها هم در زمان اوباما و هم در دوره ترامپ حفظ و تشدید شد.

 وی با تاکید بر اینکه هر کس جز ترامپ هم رئیس جمهور آمریکا شود، تحریم های آمریکا علیه ایران ادامه خواهد داشت، بیان کرد: وعده های دولتمردان درباره حذف تحریم ها محقق نشد و متاسفانه دولت درمقابله با تحریم ها یا به قول آقای روحانی جنگ اقتصادی هم اقدامات لازم را انجام نداد. آقای روحانی اصولا همه چیز را به کدخدا وابسته می داند، هم آن زمانی که می گفت حل تمام مشکلات مردم حتی آب خوردن هم بستگی به مذاکره و تعامل با کدخدا دارد و هم در شرایط فعلی کشور که همه مشکلات را از چشم کدخدا می بیند. در حالی که مشکلات خودش را نمی بیند، نمی پذیرد و حاضر به عذرخواهی هم نیست و قصد ندارد که مسیر خودش را هم تغییر دهد.

سفیر اسبق ایران در مکزیک با اشاره به اظهارت مقامات دولتی درباره مذاکره با غربی ها در ابتدای تشکیل دولت تدبیر و امید، اظهار داشت: اینها همان کسانی هستند که معتقدند آمریکا اگر اراده کند با یک بمب می تواند تمام سیستم های نظامی ایران را از کار بیندازد و ایرانیان به جز پخت آبگوشت بزباش و قورمه سبزی در هیچ تکنولوژی نسبت به جهان برتری ندارند. این نوع نگاه، مشکل کشور است و مردم فریب وعده های روحانی را خوردند.

قدیری ابیانه درباره سخنان روحانی مبنی بر اینکه ما در شرایط صلح آن وعده ها را به مردم دادیم و در حال حاضر شرایط جنگ است، تصریح کرد: وعده های آقای روحانی به هیچ وجه متناسب با وضعیت اقتصادی کشور چه در زمان صلح و چه در زمان غیر صلح نبود؛ وعده های روحانی فریب افکار عمومی بود و اقتصاد کشور کشش آن را نداشت. ایشان برای توجیه عدم تحقق وعده های داده شده، اعلام می کند که این وعده ها مربوط به زمان صلح بوده و حتی در زمان صلح هم که ایشان می گویند این وعده ها عملی نشد. البته هیچگاه صلحی در کار نبوده و آمریکا همواره با ایران در جنگ اقتصادی بوده است.

وی با اشاره به سخنان روحانی، که گفته بود «من بلد نیستم کاری به دنیا نداشته باشم و برای حل مشکلات فقط به داخل نگاه کنم»، گفت: البته آقای روحانی در اینجا راست گفتند که من بلد نیستم. اگر با حس نیت به این موضوع نگاه شود می شود گفت که واقعا ایشان بلد نیست مشکلات را حل کند. در ایام انتخابات ریاست جمهوری سال 96 این هشدار را دادم که اگر روحانی دوباره رئیس جمهور شود اقتصاد کشور مثل ساختمان پلاسکو فرو می ریزد.

سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در استرالیا با بیان اینکه از ابتدا پیش بینی می کرده که برجام به نتیجه نمی رسد، خاطرنشان کرد: وقتی رئیس جمهور معتقد است که حتی آب خوردن مردم هم بستگی به مذاکرات دارد و وزیر خارجه می گوید هر توافقی بهتر از عدم توافق است نتیجه بهتر از برجام را نمی توان انتظار داشت و این اظهارات یعنی ایران مجبور است با غربی ها به توافق برسد ولو به هر قیمتی.

وی با اشاره به نقش فتنه 88 در شکل گیری ساختار جدید تحریم ها بر علیه ایران، بیان کرد: آقای مایکل لدین که به پدر انقلاب های رنگین معروف است به یکی از سران فتنه نامه می نویسد که ما چه کار کنیم که به نفع شما شود و چه کارهایی نکنیم تا شما از آن آسیب نبینید، از طرف ستاد این کاندیدا به او پیشنهاد می شود که تحریم ها را تشدید کنید اما حمایت خود را از ما علنی نکنید.

این دپیلمات سابق کشورمان درباره نحوه مواجهه دولت روحانی با تحریم ها اظهار داشت: آقای روحانی بیشتر استراحت می کند و کمتر کار می کند. حتی وزاری دولت هم نمی توانند ایشان را ببینند و این فاجعه است.

قدیری ابیانه با اشاره به ناتوانی دولت روحانی در دورزدن تحریم ها، تصریح کرد: بسته شدن راه های دور زدن تحریم ها، نتیجه سیاست هایی است که آقای روحانی دنبال می کرد. بسیاری از اطلاعات اقتصادی کشور را تحت عنوان شفاف سازی و FATF در اختیار بیگانگان قرار دادند و آنها راه های دور زدن تحریم ها را از این طریق کشف کرده و بستند. اصرار به تصویب FATF هم خود یک فاجعه است کما اینکه اصرار به انجام سند 2030 یک فاجعه است.

وی در پایان پیرامون پیشنهاد استعفای رئیس جمهور از سوی برخی از حامیانش، توضیح داد:  آقای روحانی و تیمش کاری با مملکت کردند که این روند مشکلات اقتصادی تا پایان دولت ایشان ادامه خواهد داشت و آنقدر شرایط را وخیم کردند که حتی رئیس جمهور بعدی هم نمی تواند به سرعت این شرایط را تغییر دهد. افرادی که پیشنهاد استعفا می دهند می خواهند روحانی هر چه زودتر کنار رود که آثار عملکرد روحانی به پای آنها نوشته نشود. به نظر می رسد با وجود آقای روحانی و تیم ایشان راه حلی برای مسائل اقتصادی کشور نیست.
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان