اختصاصی گیلانیان استاندار گیلان که سابقه دو دوره نمایندگی مردم رودسر و املش را در کارنامه خود دارد بدون شک از وضعیت آبی کشور به ویژه استان اطلاع کافی دارند.
آقای استاندار به خوبی می دانند کشاورز در سنوات ماضی اسفند ماه آب زراعی داشت و از دوم ، سوم عید به آرامی کشت و کار را شروع می کرد تا زیر کار ضرب الاجلی از دچار آسیب جسمی و مالی و تولیدی نشود.
متاسفنه فرزند گیلان و کشاورز زاده بعد از 17 روز از بهار جلسه کمیته آب آنهم از نوع تخصصی برگزار می کند که این اقدام محیرالعقول بنظر می رسد.
آقای استاندار از فقر آبی استان به خوبی اطلاع دارند و حتی چندین سال قبل انتقاداتی از عدم اتمام پروژه سد پلرود واقع در حوزه انتخابی مربوطه و سابقه دیرینه این سد و خلف وعده متولیان امر داشتند که شاید بر اثر کثرت مشغله فراموش شده باشد .
جهت مزید اطلاع وقتی خشکسالی 78 که بیش از 140 میلیارد تومان خسارت به برنجکاری استان وارد کرد ، رخ داد نویسنده بعنوان خبرنگار به آقای مهندس زرگر، معاون امور آب وقت وزارت نیرو در مورد 9 میلیارد متر مکعب آب جاری استان سوال کرد ایشان ساخت دو سد پلرود و شفارود را جهت کنترل آب های جاری وعده کرد، اقای استاندار شما بهتر از هر کسی می دانید این دو سد در چه مرحله ای هست؟
با توجه به شرح مختصر وضعیت آب زراعی متاسفانه در "جلسه کمیته تخصصی آب" که در تاریخ 17 فروردین 1400 برگزار شد شما به مواردی اشاره کردید که بنظر می رسد جهت تشویق متولیان آب استان تساهل و تسامح کردید در حالیکه به خوبی می دانید "خانه از پای بست ویران است" !!؟؟
شما به "مدیریت در مصرف آب" اشاره کردید قابل عرض است: آبی وجود ندارد تا نیاز به مدیریت داشته باشد. بدون شک جنابعالی بعنوان یک روستازاده گیلانی اطلاع دارید در زمان قدیم آب توسط (میراب) و (نایب میراب) و آب سوار (مامور آب) اداره می شد و بدترین دوره خشکسالی را به بهترین وجه مدیریت می کردند ولی از زمانی که دولتی ها در مدیریت آب ورود کردند و نرخ آب بها سر بفلک کشید و حتی بابت افزایش پلکانی سالانه ارزش افزوده دریافت نمودند آن علاقه و تعاون و همکاری از بین رفت و مدیریت آب عملا صورت اداری گرفت و سیستم آبیاری زیر و رو شد که به این آسانی قابل حل نیست .
بسبب همین مدیریت دولتی آب ، مزارع کشاورزی بالادست از پر آبی و مزارع پایین دست از کم یا بی آبی زیان می بینند و با دور نمایی که برای آب زراعی سال جاری پیش بینی می شود بدون شک اوضاع بدتر خواهد شد تا جاییکه باید منتظر حوادث غیر منتظره نیز ماند. البته این امر مسبوق به سابقه هم هست!
امروزه روستایی بسبب عصر ارتباطات از وضعیت اب در جهان و ایران و گیلان اطلاع دارد و دلیل هجوم غیر بومی ها به استان را به خوبی درک می کند ولی از سر استیصال ناگزیر است زمینش را به غیر بومی و ایرانی بفروشد و سرایداری آنان را پذیرا باشد!؟
اقای استاندار درست است که "تامین آب مورد نیاز کشاورزی و فراهم کردن آرامش روانی کشاورزان، وظیفه همه مدیران است" ولی در این مورد باید گفت تا زمانی حقوق و مزایای و اضافه کار و حق ماموریت و امتیازهای مادی و معنوی مختلف و آنچنانی برقرار است رتق و فتق امور آب زراعی کما فی السابق در جلسات و کمیته های تخصصی باقی خواهد ماند و تسهیلی در زندگی کشاورز ایجاد نخواهد کرد کما اینکه تا کنون تاثیر مثبتی نداشته و بعد از این هم نخواهد داشت،
نتیجه این ادعا برگزاری کمیته تخصصی آب پس از 17 روز از سال جدید و 13، 20 روز باقیمانده به رها سازی آب نمونه آن است که علیرغم ناامید گناهاست، نشانه ناامیدی است !
جنابعالی در مورد "مدیریت بهره برداری از چاه های موجود" تاکید داشتید شاید خالی از لطف نباشد گفته شود برای ساماندهی چاهی که برای مقابله با خشکسالی در سال 78 حفر شده بارها به امور آب شهرستان ... مراجعه شد، به ویژه در تاریخ های: 20/2 و 8/8/ 1400 کتبا تقاضا ساماندهی شد ولی تا کنون اثاری از این نامه ها پیدا نیست تا چه رسد به اقدام، ظاهرا روانه گورستان اداری شد!
وقتی متولیان آب حد اقل در یک سال گذشته نتوانستند یا نخواستند یک حلقه چاه را ساماندهی کنند آیا می توانند در 13، 20 روز باقی مانده به خشکسالی چاههای موجود کشاورزی را مدیریت کنند؟!
اقای استاندار ! درست است که: "همه مسئولان باید در کنار مردم باشیم" این خواسته همه مردم است ولی چگونه؟ آیا هستند؟ باور کنید این همراهی مردم و مسئولین مصداق قصه مردی است که بخاطر گرسنگی آن بینوا با او کنار دیوار نشست و گریه کرد ولی حاضر نشد مقداری از نانش را به او بدهد!؟ «والله اعلم بالسداد»