گیلانیان : استاندار گیلان با اشاره به کاربردهای انرژی هسته ای در بخش کشاورزی گفت: می توان از ظرفیت های این انرژی در ارتقاء بهره وری کشاورزی و مبارزه با آفات به صورت مدرن استفاده ای بهینه کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر اسدالله عباسی عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار معاون سازمان انرژی اتمی ایران؛ فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرام شرعی بودن استفاده از انرژی هسته ای در ساخت سلاح هسته ای را یادآور شد و با اشاره به کاربردهای این انرژی در بخش های پزشکی و کشاورزی و تأکید بر ضرورت تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن با استفاده از فنآوری های جدید خاطرنشان کرد: می توان از ظرفیت های انرژی هسته ای در ارتقاء بهره وری کشاورزی و مبارزه با آفات به صورت مدرن استفاده بهینه کرد.
وی به قرارداشتن در شرایط خشکسالی و لزوم آبیاری مزارع با امکانات روز تأکید و بیان کرد: در پرورش گل های زینتی هم با بهره گیری از خاک هایی که مصرف آب کمتری دارند، می توان تولیدات این بخش را افزایش داد.
دکتر عباسی با اشاره به روش های موجود پرتودهی برای تولیدات محصولات کشاورزی و مرکبات؛ ابراز امیدواری کرد که با ایجاد زنجیره های ارزش، ضمن کاهش هزینه ها ، شاهد رشد تولید باشیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه تولید محصولات کیفی با اجتناب از استفاده از موادنگهدارنده زیان آور در دستور کار است، گفت: آمادگی لازم برای بسترسازی، حمایت و پشتیبانی از اجرای برنامه های سازمان انرژی اتمی در بخش تولیدات گیلان وجود دارد.
وی همچنین بر لزوم جلوگیری از اتلاف وقت و استفاده بهینه از فرصت های کوتاه پیش رو برای خدمت به مردم تأکید و اضافه کرد: باید با رونق تولیدات و کسب و کار گیلانیان شاهد رشد تجارت و افزایش رقابت پذیری محصولات تولیدی در عرصه صادرات باشیم.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این دیدار گزارشی از اقدامات صورت گرفته و نیازمندی ها برای تسریع در اجرای برنامه های سازمان در بخش تولیدات گیلان ارائه کرد.
سید پژمان شیرمردی به رتبه نخست گیلان در تولید مرغ اشاره کرد و گفت: پرتودهی کود مرغ به عنوان یکی از قوی ترین غذاهای دام و آبزیان که در دنیا قابل استفاده قرار می گیرد یکی از اقداماتی ست که قابلیت اجرایی دارد.
وی ظرفیت های گیلان در بخش های مرتبط با کشاورزی و سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس آمایش صورت گرفته، 12 منطقه اولویت دار کشور را که دارای ظرفیت سامانه های پرتوی بودند، احصا کردیم که یکی از آنها ، گیلان است.
شیرمردی گیلان را هم از نظر تولید محصولات کشاورزی و هم بهره مندی از تولیدات استراتژیک و موقعیت راهبردی، دارای امتیاز خوبی دانست و ادامه داد: در زمان حاضر 30 درصد محصولات کشاورزی تلف می شود در حالیکه با استفاده از این سامانه ها ؛ قبل از کاشت، داشت و برداشت می توانیم کمک کنیم.
وی با تصریح اینکه نگاه ما، پیش بردن امور به صورت کارشناسی است، عزم جهادی دستگاه های استانی برای به ثمر نشست اهداف و برنامه های تعیین شده را از استاندار گیلان خواستار شد.