Monday، 07 October 2024 | دوشنبه، 16 مهر 1403
1 2

گیلانیان : قائم مقام رئیس کل دادگستری استان گیلان گفت: میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها سال ۱۳۹۹ در گیلان ۹۴ روز بود و در سال ۱۴۰۰ این مدت زمان ۱۳ روز کاهش یافت.

مجید الهیان شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دستگاه قضایی برای مقابله با مفاسد و متخلفان اقتصادی اظهار داشت: جهت حمایت از تولید دادستان ها و بازرسی کل کشور گزارشات را مورد بررسی قرار داده، این امر را رصد می کنند و آرای محکمی هم برای این افراد صادر و وجوه از دست رفته باز می گردد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان گیلان تصریح کرد: با توجه به لزوم توجه به معیشت مردم پس از اصلاح اقتصادی و مردمی سازی یارانه ها به دادستان های کشور مأموریت داده شد تا این موضوع را پیگیری کنند و تعامل خوبی با تعزیرات حکومتی استان در این حوزه برقرار است.

وی درباره ایجاد تحول در ارائه خدمات دستگاه قضایی گفت: کارگروه های مختلفی در مسائل مختلف راه اندازی شده و تحول در مراحل رسیدگی به پرونده های قضایی نظیر گسترش خدمات الکترونیک را دنبال می کنند؛ 90 درصد ابلاغ ها اکنون الکترونیکی است و گواهی عدم سوءپیشینه اکنون از طریق اپلیکیشن قابل بررسی است.

الهیان در مورد اقدامات دستگاه قضایی برای تحقق شعار سال ابراز داشت: انجام اقدامات لازم در راستای حمایت از تولید و اشتغال سال های گذشته در قوه قضاییه بوده و امسال شدت گرفته است اما مشکل بیشتر واحدهای تولیدی در استان گیلان کمبود سرمایه در گردش است که آن هم با تشکیل کارگروه هایی با بانک ها در حال پیگیری است.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان گیلان درباره اقدامات دستگاه قضایی برای مقابله با زمین خواری در استان خاطرنشان کرد: بسیاری از اراضی تصرف شده در استان گیلان توسط دستگاه قضایی استان آزاد شده و حتی ساختمان های احداث شده در عرصه ها تخریب شد لذا این موضوع با جدیت پیگرد می شود .

وی درباره اقدامات دستگاه قضایی برای برخورد با احداث ساختمان های غیرمجاز و بدون پروانه گفت: بررسی این موضوع با کمیسیون ماده 100 و مرجع رسیدگی به اعتراض آن مرجع تجدیدنظر کمیسیون ماده 100 و دیوان عالی عدالت اداری بوده و دادگستری ناظر این امر است.

الهیان با بیان اینکه نظارت بر عدم احداث ساختمان های غیرمجاز در حوزه روستایی باید توسط دهیاری ها باشد که متاسفانه کمتر شاهد این نظارت هستیم عنوان کرد: در صورت نظارت و جلوگیری از احداث، بیت المال نیز هدر نمی رود اما دستگاه قضایی ناچار به تخریب بنا براساس قانون است.

وی درباره شمار پرونده قضایی در گیلان افزود: تعداد پرونده های قضایی در مراجع استان هر ساله 9 درصد افزایش می یابد 525 هزار و 461 پرونده سال گذشته وارد شعب دادگستری استان و از این تعداد حدود 520 هزار پرونده مختومه شد؛ میانگین زمان رسیدگی به پرونده ها سال 1399 در گیلان 94 روز و در سال 1400 حدود 13 روز کاهش یافت.

الهیان در مورد روند اجرای مجازات های جایگزین حبس در گیلان افزود: کارگروه هایی بعد از صدور احکام برای صلح و سازش اقدام می کنند که در این زمینه عملکرد موفقی داشتند؛ حدود 5 هزار و 373 مورد رأی برای جایگزینی حبس در گیلان صادر شد که 660 مورد از این تعداد تحت مراقبت با پابند الکترونیکی بود.

قائم مقام رئیس کل دادگستری گیلان درباره اقدامات دستگاه قضایی استان در زمینه آموزش عمومی به مردم عنوان کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و حوزه امور فرهنگی این بخش را برعهده دارند و همچنین با حضور همکاران در مساجد آموزش ها به مردم ارائه می شود اما نقش صدا و سیما نیز در این عرصه مهم و اساسی است.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان