استاندار گیلان به رشد ۳۲ درصدی میزان سرمایه گذاری در پروژه های هفته دولت امسال اشاره و بر ضرورت اتکا به شعار ما می توانیم برای فائق آمدن بر مشکلات تأکید کرد و گفت: ۷۰ درصد محصولات کشاورزی گیلان به صورت مکانیزه کشت می شوند و باید با شناسنامه دار شدن آنان، در جهت شکوفایی تولیدات گام برداشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان؛ دکتر اسداله عباسی شامگاه دوشنبه همزمان با هفته دولت در گفت و گوی زنده تلویزیونی از طریق برنامه تلویزیونی کارنامه شبکه استانی باران که از طریق شبکه استانی باران پخش شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای دولت شهیدان رجایی و باهنر، اظهار کرد: شهیدان چراغ راه هدایت مردم و مسئولان بوده اند لذا تمامی کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی باید این شهدا را الگوی خود قرار دهند.
وی با اشاره به میزان پروژه های به بهره برداری رسیده در هفته دولت گفت: در هفته دولت یک هزار و ۱۶۰ پروژه با میزان اعتبار سه هزار و ۷۶۹ میلیارد تومان با میزان اشتغال یک هزار و ۳۱۶ نفر به بهره برداری رسیده است.
نماینده عالی دولت در گیلان میزان رشد در بخش تولید و سرمایه گذاری را بسیار قابل تامل دانست و بیان کرد: بر اساس آمار در بخش تعداد پروژه های به بهره برداری رسیده با رشد ۲۶ و در بخش مبلغ پروژه با پیشرفت ۶۲ درصدی مواجه بودیم و همچنین در حوزه میزان سرمایه گذاری انجام شده شاهد رشد ۳۲ درصدی با میزان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودیم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت های موجود در گیلان در راستای توسعه این استان بیان کرد: زمانی که به من برای استانداری گیلان تکلیف شد بررسی های دقیقی را برای حل مشکلات استان با توجه به واقعیت ها انجام داده و دسته بندی کردیم و بر اساس برنامه های راهبردی و ظرفیت های موجود در گیلان اقدامات مهمی را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه در بخش های مختلف اقتصاد گیلان کارهایی انجام شده ولی این اقدامات کافی نیست، تصریح کرد: در گیلان علیرغم ظرفیت های موجود با مشکلاتی از جمله پیری جمعیت، مسائل کشاورزی و کاهش سبد درآمد مردم مواجه بودیم که در تلاشیم تا این مشکلات را در سریعترین زمان ممکن برطرف کنیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه محصولات کشاورزی تولید شده در این استان باید شناسنامه دار شوند، گفت: محصولی که در گیلان تولید می شود باید شناسنامه دار باشد تا بتوان متوجه شد این محصول برای کدام شهر و حتی کدام باغدار است.
دکتر عباسی لاهیجان را قطب تولید چای در کشور معرفی کرد و افزود: چای لاهیجان با ثبت جهانی در یونسکو شناسنامه دار شده که این امر منجر به شکوفا شدن تولید و فرآیند مصرف می شود.
وی با ابراز تاسف از تعطیلی ۷۰۰ کارخانه و واحد تولیدی در گیلان تصریح کرد: متأسفانه ۷۰۰ کارخانه گیلان تعطیل بوده که اکنون ۱۰۸ کارخانه راه اندازی شده و کارگران به کار خود برگشتند که در این شرایط سخت اقتصادی بسیار مثمر ثمر است.
نماینده عالی دولت در گیلان مهم ترین دلایل تعطیلی کارخانجات گیلان را مسئله سرمایه در گردش دانست و افزود: بر اساس پیگیری های صورت گرفته، سرمایه در گردش مهمترین دلیل تعطیلی کارخانجات گیلان بوده که در این خصوص تعامل خوبی با بانک های عامل به وجود آمده است.
دکتر عباسی با بیان اینکه حل معضل پسماند سراوان اولویت نخست بوده است، تصریح کرد: پسماند سراوان، تالاب انزلی و رودخانه های زرجوب و گوهر رود را با تهدید جدی مواجه کرده که پیگیری های انجام شده منجر به سفر رئیس جمهور به گیلان شد و بلافاصله در مدت زمان یک هفته پس از انجام سفر با دستور آیت الله رئیسی کارگروه احیای رودخانه زرجوب و گوهر رود به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهور تشکیل شد.
وی با تاکید بر اینکه بدون شناسایی منشا آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهر رود نمی توانستیم آلودگی این دو رودخانه را برطرف کنیم، گفت: با تلاش های صورت گرفته ابتدا منشا آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهر رود شناسایی و سپس برای رفع آن اقداماتی انجام شده است.
استاندار گیلان گفت: فاضلاب لاکان، فاضلاب های بیمارستانی و فاضلاب شهر رشت مهم ترین منشا های آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهر رود بوده است که در طی چندسال گذشته اهتمام جدی برای رفع این آلودگی ها نبود.
دکتر عباسی با بیان اینکه با اعتبارات قطره چکانی نمی توان به رفع آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهر رود کمک کرد، تصریح کرد: عمده ترین منشا آلودگی این دو رودخانه فاضلاب شهر رشت بوده که ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوبات سفر بوده اما به این شکل نمی شد مشکلات را برطرف کرد لذا با تنظیم نامه ای و سپس برگزاری جلسه ای با معاون اجرایی رئیس جمهور؛ قرار دادی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا امضا شد تا از طریق تهاتر نفت با اعتبار پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فاضلاب رشت احداث و ساماندهی شود.
وی احداث تصفیه خانه فاضلاب لاکان را یک اقدام جهادی و مهم در گیلان و حتی کشور دانست و بیان کرد: از محل سفر رئیس جمهور به گیلان مبلغ 15 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل تصفیه خانه ۶۰۰ متر مکعبی لاکان اختصاص یافت و در روز گذشته به بهره برداری رسیده و تا سه سال آینده تمامی آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهر رود برطرف می شود.
استاندار گیلان یکی دیگر از منشا های آلودگی رودخانه زرجوب و گوهر رود را فاضلاب های بیمارستانی دانست و گفت: ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تصفیه خانه بیمارستان های امیر المومنین، پورسینا، رازی، حشمت، شفا، الزهرا و ولایت رشت در نظر گرفته شده که ۲۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده و در هفته دولت تصفیه خانه بیمارستان پورسینا نیز به بهره برداری رسیده است.
دکتر عباسی بیان کرد: از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب در خصوص ساماندهی پسماند سراوان، ۶۰۰ میلیارد تومان آورده دولت و مابقی آورده شهرداری است.
وی با اشاره به تصفیه شیرابه سراوان به طور آزمایشی بیان کرد: هم اکنون سه لیتر در ثانیه پسماند و شیرابه در سراوان به صورت آزمایشی تصفیه شده و شیرابه را به آب کشاورزی تبدیل می کند.
نماینده عالی دولت در گیلان گفت: در خصوص احداث تصفیه خانه صومعه سرا و انزلی که منشاء آلودگی تالاب بوده است نیز ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
دکتر عباسی از تخصیص اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی در خصوص طرح آبخیزداری تالاب بین المللی انزلی خبر داد و افزود: با تلاش های صورت گرفته ۱۵ میلیارد اعتبار هم برای مبارزه با گیاه سنبل آبی در تالاب بین المللی انزلی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ماسوله ریشه در تاریخ گیلان دارد و یک ظرفیت گردشگری بی نظیر در کشور است، اظهار کرد: ثبت جهانی ماسوله در یونسکو یک اقدام جهادی و مهم در کشور بوده که در این خصوص جلسات جدی و بعضا چالشی را داشته ایم که منجر به تحقق سومین ضرب الاجل بنده به عنوان استاندار گیلان شد.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به انجام مدیریت جهادی در استان گیلان افزود: مدیریت جهادی برگرفته از اخلاق و ریشه جهادی است که با شعار ما می توانیم می توان بر تمامی مشکلات فائق آمد.
دکتر عباسی گفت: بعضا محصولات کشاورزی به شکل سنتی کاشت و برداشت انجام می شوند اما اکنون ۷۰ درصد کاشت به صورت مکانیزه است که بسیار به افزایش کیفیت برنج کمک می کند.
وی با اشاره به اختصاص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی در استان گیلان بیان کرد: با پیگیری های انجام شده یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور کاهش تنش آبی به استان گیلان اختصاص یافته است.
استاندار گیلان مهم ترین مشکل و معضل استان گیلان در فصل زراعی را کاهش ۵۰۰ میلیون متر مکعبی آب ذخیره سازی شده در سد سفیدرود دانست و گفت: امسال میزان ذخیره سازی آب در پشت سد سفیدرود از یک میلیون و ۲۰۰ متر مکعب به ۸۰۰ میلیون متر مکعب رسیده بود که مزارع کشاورزی را با تهدید مواجه می کرد.
دکتر عباسی با بیان اینکه تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب در گیلان یک اقدام بی نظیر در کشور بوده است، تصریح کرد: ابتدا برخی از کارشناسان گفتند که باید از کاشت برنج در ۶۰ درصد مزارع گیلان جلوگیری شود که بنده با این اقدام مخالفت کرده و با تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت آب و رهاسازی به موقع آب، خوشبختانه کشت برنج در تمامی مزارع گیلان انجام شد.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به تکمیل راه آهن رشت آستارا گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور روسیه در خصوص لزوم تکمیل راه آهن رشت آستارا حجت را بر دولت و مسئولان استانی در گیلان تمام کرد لذا باید در سریعترین زمان ممکن این ابر پروژه که باعث اتصال گیلان به کشورهای اوراسیا و قفقاز می شود به بهره برداری برسد.
دکتر عباسی ابلاغ ۸۰۰ میلیون یورو اعتبار در خصوص تکمیل راه آهن رشت آستارا را در کشور بی سابقه دانست و بیان کرد: این اعتبار معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان است که برای تکمیل راه آهن رشت آستارا در نظر گرفته شده و تا زمان حاضر ۱۰ کیلومتر آن زیرسازی و تکمیل شده، ۱۲ کیلومتر در دست ساخت بوده و ۱۴۰ کیلومتر آن باقی مانده است.
وی با اشاره به پیشرفت ۷۴ درصدی راه آهن رشت-کاسپین تصریح کرد: برای تکمیل راه آهن رشت-کاسپین ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که ۴۹۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده و طبق وعده پیمانکار تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
استاندار گیلان با بیان اینکه هشت کیلومتر آزادراه رشت-قزوین در آینده ای نزدیک به بهره برداری می رسد، تصریح کرد: از ۱۳۸ کیلومتر این آزادراه ۱۳۰ کیلومتر ساخته شده و برای احداث هشت کیلومتر باقی مانده یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که ۳۵۰ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است.
دکتر عباسی از کسب رتبه هفتم گیلان در خصوص ایجاد اشتغال در کشور خبر داد و افزود: تعهد گیلان در ایجاد اشتغال و در سال جاری۳۰ هزار و ۹۰۴ نفر بوده که اکنون برای ۱۳ هزار و ۹۳۲ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی از تحویل معدن سنگرود به بهره بردار جدید خبر داد و گفت: معدن سنگرود یک ظرفیت عظیم در استان گیلان است که توجه به آن منجر به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در گیلان می شود لذا با تلاش های صورت گرفته این معدن پس احراز صلاحیت دقیق، به بهره بردار جدید واگذار می شود.
استاندار گیلان با اشاره به صدور ۱۷۹ مجوز بی نام کسب و کار در استان گیلان بیان کرد: تعهد استان گیلان در سال جاری صدور ۵۰۰ مجوز بی نام بوده است که تاکنون و با تلاش های صورت گرفته ۱۷۹ مجوز صادر شده است.