Tuesday، 15 October 2024 | سه شنبه، 24 مهر 1403
1 2
قابل توجه امور مساجد استان :

آیا عملکرد ائمه جماعات استان ارزیابی می شود ؟!

۱۴۰۳/۰۶/۰۵ ۱۳:۱۸ | چاپ کد خبر: 85478 |

گیلانیان | بدون شک گماردن امام جماعت در مسجد بغیر از انجام فرایض دینی اهداف دیگری چون جذب حداکثری نمازگزار به ویژه جوانان و تبلیغ امور دینی و ترویج دکترین انقلاب را در پی دارد .

برای نیل به این مقصود حضرت امام صادق (ع) به مبلغان دینی سفارش کرد : کونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکمْ؛ با عمل خود مردم را به دین دعوت کنید تا مردم با دیدن رفتار ، ورع و گفتار تان ضمن جذب به دین خودشان مبلغی برای اسلام باشند .

نتایج فرموده امام معصوم (ع) را به خوبی در همین منطقه شمال کشور می توان مشاهده کرد که مردمان ما با دیدن سلوک علویان پناهنده مسلمان شده اند و برخی از مردمان چین و آفریقا و سایر ممالک با دیدن سلوک و رفتار تجار مسلمان اسلام را پذیرفتند که نمونه معاصر آن نیز می توان به مسلمان شدن شیخ زکزاکی و هزاران نفر آفریقائی اشاره کرد .

بنابراین اثرات اعجاب آور این آموزه دینی برای متولیان تبلیغات دینی باید این الزام را ایجاد نماید هر از گاهی عملکرد ائمه جماعات را مورد ارزیابی قرار دهند و بر اساس موفقیت یا ناکامی ضمن تقدیر از از موفقیت با برگزاری آموزش ضمن خدمت نسبت به رفع نقایص و ضعف ها اقدام و در صورت نیاز نسبت به ابقا یا جابه جائی آنان اقدام نمایند .

توجه به این مهم از آن جهت است وقتی فضای مجازی که در تمام زوایای خانواده ها نفوذ کرده و به طریقی تبلیغات لائیکی و بی بند و باری را در دست اجرا دارد ائمه جماعت بعنوان سربازان فرهنگی باید صلاحیت ، قدرت و توان مبارزه استدلالی ، به ویژه رفتاری و اخلاقی با هجمه های فریبنده دشمن را داشته باشند تا بتوانند از اسلام زدگی و مسجد گریزی جوانان جلوگیری نمایند .

بدون شک متولیان امور مساجد مطلعند در کتابهاى فقهى بابى در این مورد باز است "که اگر مردم نسبت به امامى علاقمند نباشند و او فاقد محبوبیت لازم باشد، از امامت بر آنان باید خوددارى کند و جایگاه را به کسى بسپارد که مردم نسبت به او علاقه دارند" .

در اجرای این سیاست پذیرفته نیست متولیان امور مساجد با اطلاع از اختلاف موجود در یکی از مساجد حومه شهرستان آستانه اشرفیه که تا کنون برای بررسی اختلاف شان دو بار جلسه بی فایده تشکیل دادند ، تصور این است از اصل اراده ای برای حل این مشکل اساسی وجود ندارد .

پذیرفته نیست امام جماعتی حدود ده سال در روستائی مقیم باشد با توجه به موقعیت ممتاز مسجد علیرغم اطعام های مختلف نه تنها  نتواند به تعداد سال های اقامت خود در محل نمازگزار جذب نماید بلکه قادر به بر قراری وفاق و همدلی بین هیأت امنای خود نباشد ولی مسئولان بنا به دلایلی غمض عین کنند !

بررسی علت نارضایتی مسجد مورد نظر توسط نماینده اعزامی استان در نوع خود بی نظیر است ! در این بررسی به جای مواجهه حضوری موافق و مخالف ، موافقان اصلی و اجاره ای امام جماعت را در مسجد اصلی و مخالفان وی را در مسجد دیگر جمع نمود و حرف هایشان را شنید !؟

خروجی این بررسی بر اساس شنیده ها حاکی است امام جماعت موصوف به شرط عدم دخالت در امور مساجد دیگر در محل ابقا شد ، اگر این شنیده قرین به صحت باشد این سوالات مطرح می شود : آیا فرموده حضرت امام صادق (ع) برای کتاب است یا برای اجرا است ؟ آیا وظیفه ائمه جماعات فقط برگزاری نماز جماعت به هر کیفیت است یا جذب نمازگزار و جوانان هم جزء اهداف است ؟ امام جماعت مسجد به شهادت عکس های موجود در گروه مسجد تا کنون چقدر در جذب نمازگزار موفق بود ؟ آیا امام جماعت مسئول نظم و نسق امور سایر مساجد است ؟ یعنی استان در امور مساجد ادارات هم عرض کم دارد که ائمه جماعت هم باید به آن افزوده شود ؟! در این تساهل و تسامح  مسئولیت پویائی مسجد و جذب جوانان و نمازگزاران به مسجد به عهده کیست ؟

به نظر می رسد موفقیت یا عدم موفقیت امام جماعت در جذب نمازگزار و جوان برای متولیان امر در اولویت دوم باشد و اولویت اول برپائی نماز جماعت به هر کیفیت باشد ! آیا غربت و خلوت بودن مساجد ناشی از نگرش جدید نیست ؟ آیا وقت آن نرسیده بعد از این همه سال تدبیر نافذی برای غربت زدائی مساجد اندیشیده شود !!؟؟

نویسنده:
حسین لطفی - مدیر مسئول
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان