اختصاصی گیلانیان : در مورد کود شیمیائی کشاورزان در خبرهای آمده است :
1 – در تاریخ 91/2/11 تحت عنوان : "غوغاسالاری نباید مسئولان را از مسیر اصلی منحرف کند"
"وی ( استاندار ) به ورود 9 هزار تن کود شیمیایی به گیلان اشاره کرد و گفت: دو هزار تن کود شیمیایی دیگر تا چند روز آینده وارد استان می شود ."
2 - در تاریخ 91/2/12 تحت عنوان : "استاندار گیلان خواستار استفاده از کودهای جایگزین کود شیمیائی شد" .
"اردشیر روحی رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان اعلام کرد : کودهای شیمیایی در سال زراعی جدید بر اساس سامانه رایانه ای توزیع شده و تاکنون 85درصد کودشالیزارهای استان تامین و توزیع شده است".
این اخبار در شرایطی اعلام می شود که علیرغم گذشت 43 روز از بهار و آغاز نشاء شالیزارها هنوز تأمین کود شیمیائی مورد نیاز کشاورزان شهرستان آستانه اشرفیه در هاله ای از ابهام قرار دارد . زیرا : حدود 20 هزار کاربر سامانه رایانه ای ثبت نام شده آستانه اشرفیه با 23 هزار و 507 هکتار سطح زیر کشت برنج به سه دسته تقسیم شد :
دسته اول : علاوه بر ثبت نام (سامانه رایانه ای) ثبت نام سنتی کردند و بخشی از کود خود را دریافت و باقیمانده را منوط به شرط تأمین کردند ؟
دسته دوم : علاوه بر ثبت نام (سامانه رایانه ای) فقط ثبت نام سنتی کردند ولی تا کنون هیچ کودی دریافت نکردند!
دسته سوم : 17 روستا است که فقط ثبت نام (سامانه رایانه ای) کرده اند همچنان در انتظار ثبت نام سنتی هستند ؟!.
معلوم نیست کشاورزان این شهرستان جزء 85 درصد هستند یا 15 درصد ، یا تلفیقی از 85 و 15 درصد که همچنان چشم به راه کود شیمیائی !؟ ولی با اندکی دقت در خبر اول چنین استنباط می شود که احتمالا در استان گیلان کودی وجود ندارد تا توزیع شود و اگر وجود داشت تحویلی ها تکمیل بود ، نه ناقص؛ قرار است 9 هزار تن ورود کند و دو هزار تن دیگر در چند روز آینده وارد شود !
از آنجائی که کلمه (چند) عدد مجهولی است بنابراین همچنان تأمین کود در هاله ابهام قرار دارد و شاید هم این کودها برای کشت دوم برنج (راتون) باشد .
عدم وجود کود در استان زمانی قوت پیدا می کند که استاندار گیلان در تاریخ 12/2/91 اعلام می کند :
"کودهای شیمیایی ضمن هدر دادن پول ، موجب تخریب و آلودگی خاک های مزارع می شود و کشاورزان ما باید از کودهایی که آلودگی و آسیب های کمتری دارند، استفاده کنند."
اگر طرح مسئله کود شیمیائی (غوغا سالاری) است و اگر کود شیمیائی هدر دادن پول و تخریب و آلودگی مزارع هست پس چگونه هست که 85 درصد کود مورد نیاز تأمین شده و 15 درصد باقیمانده هم تا چند روز آینده تأمین خواهد شد ؟! وانگهی این موضوع کود جانشین چیست و در کدام عطاری پیدا می شود ؟
اصلا چه کسی می تواند در وسط کار کشاورزی به دنبال کود جانشین بگردد ؟
کشاورز بی پول ، یا متولی کشاورزی ؟ شما را به انصافتان درخواست کود (غوغا سالاری) است یا ناشی از بی برنامگی ؟!
یعنی مسئول سازمان جهاد کشاورزی نمی داند کشاورز سنتی کود را در زمان نشاء روی زمین می پاشد و با دست نشاگر آن را هم می زند تا در تمام سطح زمین پخش شود ؟ آیا سازمان جهاد کشاورزی نمی داند عمر نتیجه دادن کود شیمیائی در داخل زمین چند روز است ؟
چه کسی گفته کشاورز مازندرانی کود شیمیائی مورد نیاز خود را رأسا از بنادر جنوب تهیه می نماید تا بر سر کشاورزان گیلانی منت گذاشته شود که :
" این مسئول (استاندار) ، وضعیت کشاورزی گیلان نسبت به استان های همجوار را مطلوب خواند و ابراز داشت: کود شیمیایی برای توزیع بین کشاورزان به صورت مستقیم وارد استان می شود." !؟
آیا می شود اینقدر به شعور مردم توهین نکنید و یکی راست حسینی بگوید کود کشاورزی در چه وضعی است تا کشاورز بدبخت این غم را هم به بقیه وعده به مرگ پدر مسئولان اضافه کند و به درد خود بسوزد و بسازد ؟
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان که قبل از شخم میزان تولید برنج سالجاری و درصد رشد تولید را محاسبه کرده و می تواند از همین حالا اعلام نماید کما اینکه در چند سال گذشته با این پیش بینی های نجومیش ضررهای زیادی به برنجکاری استان وارد نموده چگونه نمی داند کود در چه زمانی برای کشاورز مؤثر تر است ؟ که مدیر ارشد استان را وادار می کند بعد از 43 روز از فصل بهار و گذشت چندین روزه از نشاء شالیزارها بر اساس گزارشات بی اساس و عاری از حقیقت مطالبه کود شیمیائی را به (غوغا سالاری) تعبیر نماید و اعلام کند : "در مورد تامین کودهای مورد نیاز کشاورزان سیاستگذاری و حمایت های لازم صورت گرفته است" ؟! حمایت از کشاورزان یا از مدیران بی برنامه ؟! و یا در راستای تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی ؟!
جان کلام بگویید بر اثر بی تدبیری مسئولان کود نداریم و آنچه در راه است برای کشت دوم است که ان شاء الله به موقع بین کشاورزان با دو نرخ یارانه ای و آزاد توزیع خواهد شد ! چرا دیگر این همه اهانت به کشاورزان برنجکار !!؟؟