اختصاصی گیلانیان : رئیس و معاونین و جمعی از پرسنل سازمان جهاد کشاورزی و ادارات کل تابعه و مسئولان حوزه نمایندگی ولی فقیه و همچنین روحانیون شاغل در این حوزه به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با آیت الله قربانی دیدار کردند .
در ابتدای این دیدار ابتدا اردشیر روحی ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در زمینه های : ضعف جهت گیری بخش کشاورزی استان و رشد آن در در دولت نهم و دهم به ویژه در دولت دهم ، تلاش در جهت عملی کردن تذکر مقام معظم رهبری در سال جاری در راستای تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی به عنوان یک تکلیف ، برای ما در بخش کشاورزی یک تکلیف است ، اعتبار 900 میلیارد ریالی بخش کشاورزی گیلان در سال جاری و ارتقای رتبه اعتباری استان از بیست و دوم به ششم کشوری تجهیز و نوسازی اراضی در سطح 10 هزار هکتار، آبیاری تحت فشار در دو هزار و 700هکتار، افزایش مکانیزاسیون کشاورزی امسال از 30 هزار هکتار سال گذشته به 45هزار هکتار در سال جاری، اصلاح ساختار مرغداری ها و کارخانه های شالیکوبی ها ، لزوم تقویت صنایع وابسته بخش کشاورزی استان ، تولید ابریشم در گیلان با رشد 20 درصدی از 600 هزار تن سال گذشته، به 700هزار تن در سالجاری گزارشی را ارائه نمود .
سپس حضرت آیت الله قربانی با تبریک هفته جهاد کشاورزی طی سخنانی گفت : با توجه به نامگذاری مقام معظم رهبری مسئولیت ما خیلی سنگین شده ولی حرکات و سکنات ما هنوز به آن مرحله نرسیده است .
وی افزود : شما اظهار خوشحالی کردید که در گذشته ما 600 تن پیله تولید می کردیم و الآن ممکن است به 800 تن برسد، در حالیکه در زمان طاغوت تولید پیله استان 8 هزار تن بود ، در گذشته 72 هزار تن چای تولید می کردیم که الآن به حدود 42 تا 32 هزار تن کاهش پیدا کرده و تولید برنج ما در گذشته خیلی بیش از این بود.
نماینده مقام معظم رهبری در گیلان در ادامه گفت : چندی قبل یک سفر دوره ای به چند شهر استان داشتم که دو نمونه از مشاهداتم را عرض می کنم.
نمونه اولا باغ کشاورزی لاهیجان است که 17 هکتار وسعت دارد ودر گذشته این باغ محل تولید و پرورش نهال چای و مرکز تحقیقات بود ولی امروز به مزبله تبدیل شده و دو مهندس را بردید آنجا معطل کردید و بر اثر بی توجهی این مکان متروکه شده ولی شما می گویید ما شق القمر کردیم !؟ این عرصه فعالیت شما کجاست ؟ الآن چه؟
وی همچنین گفت : یک بابائی زردچوبه ، فلفل، درخت کافور و زنجبیل را از خارج آورده در آنجا کاشته ولی امروز همین این ها در حال از بین رفتن است .
امام جمعه رشت در مورد نمونه دوم مشاهدات گفت : در طول مسیر به طرف کیاشهر خیلی از جاها را دیدم زمین های کشاورزی متروکه شده است. در ژاپن مردم با پیشروی در داخل رودخانه و دریا بستر را خشک و به زمین کشاورزی تبدیل می کنند ولی ما زمین را داریم ولی آن را متروکه می کنیم.
نماینده ولی فقیه در گیلان گفت : وقتی دشمنان ما می گویند همه گزینه ها روی میز هست، هر روز ما را به جنگ تهدید می کنند و حتی در خبرهای خارجی داشتیم ایران دو میلیون گندم از خارج خریده که اگر جنگی پیش بیاید غذای خودش را داشته باشد ، با توجه به زمینه های مستعد کشاورزی در کشور و استان چرا باید از بیرون مواد غذایی بخریم ؟ ما می توانیم در این زمین ها دو نوبت محصول کشت کنیم یا با بذور پر محصول می توانیم دو برابر محصول برداشت کنیم ! زمین های ما مستعد هست ولی کارهای ما مطابق با نیاز ما نیست.
وی با اشاره به افزایش قیمت نان ادامه داد : قبلاً مردم در تعاربات خود می گفتند: "پلو ماهی داریم " که به مرور زمان این تعارف به " نان و پنیر " رسید که آن هم نان را گران کردند و دلیلشان هم این است که ما گندم را گران تر خریدیم و جورش را شما نان خورها باید بکشید ؟
وی در ادامه گفت : من فکر می کنم این سیاست درستی نیست ما اگر مردم را از دست بدهیم دیگر هیچکس نداریم. سیاست گذاری به نظرم درست نیست و باید از یک راه دیگری این هزینه ها را تأمین بکنند و یا پله پله قیمت ها را بالا ببرند، نه اینکه یک مرتبه نان را 100 تومان بالا ببرند.
وی با تأکید بر این که اگر گرفتاری های کشاورزی ما رفع نشود، مشکلات ما رفع نمی شود افزود : به من اطلاع دادند ملخ های مراکشی به دیلمان حمله کردند ، اینها چطور آمدند؟ یعنی اینها این همه راه را پرواز کردند ؟ یا نه، تخم آنها با اشیای به منطقه آمده است؟ وقتی شما دارید این ملخ ها را از بین می برید ، چرا کندوهای زنبور عسل را از بین می برید ؟ چرا به مردم اطلاع ندادید که کندوهای خودشان را از منطقه خارج کنند .
حضرت آیت الله قربانی گفت : در زمان آقای خاتمی گفته بودند شما چایی نکارید ما هکتاری 700 هزار تومان به شما می دهیم ولی آقا – مقام معظم رهبری – فرمودند : تولید ملی ؛ یعنی تولید بکنند تا به خودکفائی برسیم و در بخش کشاورزی نیز از مازاد محصول برای رفع مایحتاج خودشان استفاده کنند .
وی ادامه داد : من از تلویزیون دیدم که می گویند ما چند نوع صنایع دستی داریم . این مشاغل ، مشاغل جنبی است که الآن نوعاً از بین رفته ، ما خلأ های زیادی در جامعه داریم. اگر در گذشته خیانت یا ندانم کاری شد ما پشتیبانی مثل مقام معظم رهبری نداشتیم ، با این فرمان آقا که باید به تولید ملی توجه شود، مرزها کنترل شود، و از واردات بی رویه جلوگیری شود ، نباید یک کسی کنترل کارها را داشته باشد ؟ اگر در این شرایط در تولید کوشش نکنیم عنان تولید از دست ما خارج می شود .
نماینده مقام معظم رهبری در گیلان ضمن تشکر از تلاش زحمتکشان بخش کشاورزی گفت : می دانم شما زحمت می کشید ولی "ز بسکه کشته فزون است کفن نتوان کرد " از شما می خواهم از نمایندگان که افرادی دلسوز، دانا و فعال هستند وقت بگیرید و مشکلات کشاورزی را با آنان در میان بگذارید تا بخشی از کار ها را در پایتخت پیگیر باشند .
وی در پایان گفت : من به آقایان نمایندگان گفتم اگر وجود من در همراهی با شما در راستای حل مشکلات استان برای رفتن پیش وزیر ، رئیس جمهور و مقام معظم رهبری نیاز باشد با این کهولت سن حاضرم بیایم .