Saturday، 25 January 2025 | شنبه، 06 بهمن 1403
1 2

" نظر مثبت رسانه های کویت درباره سفیر ایران ، فرصت مناسب استفاده از دیپلماسی رسانه ای برای ارتقای روابط دوجانبه "

بازگشت دیپلماتهای ایران وکویت به محل خدمتشان بازتاب های گسترده ای در محافل خبری جهان ومنطقه داشته ودر این میان گزارشهای رسانه های کویت درباره سفیر کشورمان جالب توجه است .

در همین باره روزنامه الرای کویت که بیشتر انعکاس دهنده نظرات رسمی دولت این کشور است .در گزارشی با عنوان«سفیرجدید ایران در کویت چه کسی است ؟»روح الله قهرمانی چابک را «اصولگرایی میانه رو» معرفی مکیند. به گونه ای که با توجه به شخصیت ، تحصیلات و کاردانی اش خواهد توانست گام های موثری در بهبود روابط دو کشور بردارد .

نویسنده این مطلب  که ظاهرا برای بررسی و شناخت بیشتر سفیرکشورمان به گیلان سفر کرده است .در این گزارش با اشاره به اینکه مهندس قهرمانی پیش از شروع به کار به عنوان استاندار گیلان فعالیت می کرد ضمن معرفی جاذبه های طبیعی سحرانگیز و توانمندی های این استان به سوابق تحصیلی سفیر ایران در دانشگاه های ایالات متحده وایران اشاره کرده ونوشته است:«قهرمانی دارای مناسب مدیریتی گوناگون در ایران بوده است وهمگان نیز در کشورش برتدابیر موثراو در امور مدیریتی صحه میگذارند. براساس بررسی های روزنامه الرای در شهرهای زیبا کنار ، کیاشهر وبندر انزلی مردم  گیلان بخاطر از دست دادن وی احساس ناراحتی می کنند چرا که آنان معتقدند استاندار سابق گیلان در پیشرفت این استان نقش مهمی داشته که دیگر همتایانش نداشته اند»

گزارشگر روزنامه الرای کویت در ادامه این مطلب با اشاره به گفتگوهای خود با مسولان بلندپایه ایران خاطر نشان کرده است«از ویژگی های بارز شخصیتی مهندس قهرمانی خوش مشرب بودن و داشتن اخلاق نیکو با قشرهای مختلف جامعه است به نحوی که این محبوبیت سبب شد سالن اجتماعات مراسم تودیع وی شاهد حضور گسترده مردم ومسولان باشد وبسیاری از میهمانان نیز به دلیل ازدحام جمعیت در خارج از سالن حضور یابند»

روزنامه الرای کویت از انتقادات همیشگی و سماجت گونه جبار کوچکی نژاد نماینده رشت در مجلس نیز غافل نشده وضمن معرفی وی به عنوان نماینده ای «تندرو و افراطی» این سخن وی در مصاحبه با رسانه های ایران که « استاندار سابق گیلان در کویت موفق نمی شود» را به عنوان نمونه ای از ویژگی میانه روی مهندس قهرمانی معرفی کرده است.

از طرف دیگر روزنامه پرتیراژ انگلیسی زبان کویت تایمز نیز در مطلبی با معرفی کارنامه دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری کرده است با توجه به شخصیت ، تحصیلات و کاردانی که قهرمانی دارد  روابط دو کشور را بهبود بخشد.

به باور آگاهان سیاسی با توجه به تاکید اخیر وزیر خارجه مبنی بر ارتقای دیپلماسی رسانه ای کشورمان گزارش های مثبت رسانه های کویت در خصوص سفیر ایران میتواند به عنوان امتیازی مثبت در ارتقای سطح روابط دو کشور موثر واقع شود به ویژه اینکه همگان به روابط گرم وتعامل مناسب استاندار سابق گیلان با رسانه ها ی گروهی وآگاهی وی از نقش پرقدرت رسانه ها در ارائه چهره ای مناسب از پرستیژ بین المللی کشورمان معترفند .

بی تردید حال که رسانه های کویت آغوش خود را به سوی ایران گشوده اند وفرصت مناسبی برای بهره گیری از دیپلماسی رسانه ای به منظور ارتقای روابط دوجانبه پدیدار گشته است روح الله قهرمانی چابک  با توجه به توانمندی مناسبی که برای ارتباط با رسانه ها دارد خواهد توانست  از این فضا برای پیشبرد اهداف نظام در منطقه وکسب منافع ملی بیشتربهره برد چرا که امروزه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورها به عنوان یک عامل تعیین کننده در نظام بین الملل تحت تأثیر تحولات شگرف در عرصه ارتباطات قرار گرفته است؛ چنانچه «دیپلماسی رسانه ای» به عنوان یکی از شاخه های اصلی فعالیت های دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی پدیدار شده است و بخش قابل توجهی از دیپلماسی عمومی کشورهای به ویژه قدرتمند جهانی را به خود اختصاص داده است به ویژه اینکه سفیر کبیر ایران با ماموریت ویژه ادامه روابط حسنه وتحکیم مناسبات دوستانه ملت مسلمان ایران وکویت، بهبود روابط دو جانبه ورفع سوءتفاهمات به این کشور سفر کرده است .

به همین منظور دوشنبه شب گذشته نیز در مراسم معارفه ای که در محل اقامتگاه سفیر با حضور کارکنان سفارت، نمایندگی های خارجی جمهوری اسلامی و خانواده های آنان برگزار شد قهرمانی چابک گفت: ایران و کویت دارای منافع مشترک بوده و به عنوان دو همسایه نزدیک و برادر به شمار می روند. وی با اشاره به پیوند های تاریخی میان دو کشور افزود: کویت کشور مسلمان و همسایه ماست و ما باید با نگاهی مثبت بهترین سطح روابط را با یکدیگر داشته باشیم. سفیر ایران اظهار داشت: نگاه ما به روابط باید در راستای برطرف کردن سوء تفاهم ها و مقابله با سیاست های مخربی باشد که از سوی دشمنان خارجی در خصوص روابط میان دو کشور دنبال و به آن دامن زده می شود وی افزود: اعتقاد راسخ داریم که تمام سوء تفاهم ها و سوء تعبیرها را از بین ببریم و از این رو باید در جهت رفع سوء تفاهم های به وجود آمده تلاش کنیم. قهرمانی همچنین با اشاره به رویکرد سیاست خارجی ایران در خصوص گسترش روابط با کشورهای همسایه به ویژه کویت خاطر نشان کرد: ایران خواهان سعادت برای همه برادران دینی خود و نیز ایجاد منطقه ای امن و پرجاذبه برای همه کشورهاست. قهرمانی همچنین با اشاره به تلاش نمایندگی جمهوری اسلامی برای تعمیق روابط و دوستی میان دو ملت، برهمدلی و همکاری هرچه بیشتر کارکنان این نمایندگی برای پیشبرد اهداف مورد نظردر ارتباط با گسترش روابط تاکید کرد.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه هفته گذشته وارد کویت شد تا ماموریت خود را به عنوان رییس نمایندگی ایران آغاز کند. قهرمانی چابک اواخر سال گذشته به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت معرفی شد.

'علی جنتی' آخرین سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت، خرداد سال گذشته در پی اتمام ماموریتش به کشور بازگشت.از آن زمان تاکنون شهابی به عنوان کاردار جمهوری اسلامی، تصدی نمایندگی ایران در کویت را به عهده داشته است.

'مجدی احمد ابراهیم الظفیری' سفیر کویت در جمهوری اسلامی ایران نیز صبح شنبه با حضور در دفتر کار خود در سفارتخانه کشورش در تهران، فعالیت خود را از سر گرفت.به گزارش خبرگزاری ها، سفارت کویت در تهران ضمن تایید این خبر، اعلام کرد آقای مجدی الظفیری دیپلمات ارشد کویتی که از سال 2001 تا کنون سفیر دولت کویت در تهران بوده و از حدود دو ماه پیش به کویت رفته بود، پنجشنبه شب گذشته به تهران بازگشت.

علی اکبر صالحی که روز 21 اردیبهشت به کویت سفر کرده بود، نتایج این سفر و دیدار با مقامات بلندپایه این کشور را موفقیت آمیز توصیف کرد. صالحی در جریان سفر از توافق طرفین درخصوص بازگشت سفرای دو کشور به محل ماموریت خود خبر داده بود.

مقامات کویتی پیش از این تحت تاثیر برخی جریان های منطقه ای اتهاماتی را به ایران نسبت داده بودند که این مساله تا حدودی روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار داده بود.

 

 

 

 

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان