Monday، 13 January 2025 | دوشنبه، 24 دی 1403
1 2

اختصاصی گیلانیان : سعادتمند داوودی ، فرماندار انزلی در نشست مشترک ستاد احیای امر به معروف استان گیلان که در بیت نماینده مقام معظم رهبری در گیلان تشکیل شد به مسایلی اشاره کرد که به دلیل اهمیت موضوع لازم دیده شد ولو با تأخیر نسبت به انتشار آن اقدام شود .

***

چه مبنائی تخصیص اعتبارات فرهنگی و حتی همین ستاد احیای امر به معروف در سطح استان دارد ؟ آیا مبنایش میزان تهاجم فرهنگی شهرستان ها است یا چیزهای دیگر است ؟ اگر غیر از این است یعنی اینکه ما برنامه نداریم و هدفمند نیستیم . بهر حال هر چیزی که می خواهد خوب پیش برود باید برنامه داشته باشد ، مطالعه شده باشد تا بر اساس آن اعتبار تخصیص داده شود .

یکی از مسایلی که ما در شهرستان بندر انزلی با آن مواجه هستیم این است که از 50 کیلومتر ساحلی که در شهرستان داریم از تمام این ساحل دارد استفاده می شود ؛ نمی شود من با دو ، سه طرح بیایم این ساحل را تأمین بکنم ، در حقیقت تمام ساحل 50 کیلو متری طرح است .

طرح را می خواهیم بدهیم به بخش خصوصی که پول داشته باشد اصلا دغدغه مذهبی و ارزشی ندارد ؛ شما اکثر این طرح ها را ببینید که چه مسایلی در این طرح ها می گذرد ، یک قوه عاقله ای بالای سر این طرح ها نیست ، عمده تلاش این طرح این است که غریق کم شود ، این مهم است ولی کسانی که می آیند و عمدتا خانواده های ارزشی و متدین هستند شرایطی برای شان پیش می آید ، احساس می کنم نمی توانند فرزندان خودشان را کنترل نمایند ، یا تهاجمات دیگری مثل ماهواره و چیزهای دیگری که مطرح هست یقینا در شهر ها متفاوت است . ما باید در دادن امکانات و اعتبارات این ها را مبنا قرار بدهیم .

مسأله دیگر روحانیت است . ما نمی خواهیم پا در کفش روحانیت بکنیم . من موقعی که در شهر رشت بودم مطالعه ای کردم و نتیجه آن را نیز به حضرت آیت الله قربانی تقدیم کردم . ما حدود 100 مسجد در شهر رشت داشتیم که عمده آن نماز ظهر و عصر برگزار نمی شد و الآن هم به همین شکل است و فقط به نماز مغرب و عشا اکتفا می شود . روحانیون و طلاب ما برای ادارات و صنایع می روند و نماز می خوانند البته یک بحث معیشتی هست که باید در جای خود به آن توجه شود ولی واقعا نباید در این مساجد ما نماز ظهر و عصر به جماعت برگزار شود ؟ یا در خیلی از مساجد ما سن ائمه جماعت ما بسیار بالا است ، نمی توانند با جوانان ما سر و کله بزنند. یکی ، دو صف جماعت که تشکیل می شود به سختی می توان یکی ، دو نفر جوان در آن پیدا کرد ! اما در جاهائی که روحانیون جوان ، با انرژی و باسواد هست آن نماز جماعت پر از نمازگزار جوان هست .

سازمان های متولی مسجد و مسایل مذهبی و اینچنینی در برنامه ریزی هایشان واقعا باید یک تجدید نظری بکنند ، تنوع داشته باشد؛ کانون های فرهنگی ما ، بحث مدارس ما ؛ هنوز در مدارس ما آموزش بر پرورش غلبه دارد و قانون اساسی از ما آموزش و پرورش خواسته ولی همه شما می دانید پرورش در درجه دوم است و اصل آموزش است در حالیکه اگر شما پرورش را اصل قرار بدهید آموزش را در دل خودش دارد .

ما پیشنهادهائی که در کوتاه مدت قابلیت اجرائی داشته باشد برای این کار ها داریم و اجرای آن را در شهرستان خودمان در سالجاری آغاز کردیم و تا حدودی هم به یک جاها هائی هم رسانده ایم :

توجه و تقویت به حوزه های علمیه خواهران و برادران از جهت ساختمان و غیره است . واقعا باید یک توجه ای بشود و اعتباری پیش بینی بشود ؛ حوزه های علمیه ما بسیار می توانند مؤثر باشند در شرایطی که ما با کمبود روحانی مواجه هستیم و خیلی از مساجد ما چه در شهر و چه در روستا امام جماعت ندارند ، حوزه های علمیه باید مکان های مناسب و اعتبارات مناسب برای این کار داشته باشند که ما این کار را در انزلی داریم اجرا می کنیم .

به سر منزل رساندن مصلی بزرگ شهرمان که یک کانون بسیار بزرگ فرهنگی و مذهبی است . در مصلاها نباید تنها به برگزاری نماز جمعه بسنده شود .

تقویت نماز جماعت در مساجد جزء برنامه های ما است که با سازمان تبلیغات و سایر ادارات مرتبط جلساتی برگزار شد ، بلکه بتوانیم روحانیونی را به سمت شهرمان جلب کنیم .

در فکر ساخت خانه عالم هستیم ، چه در روستا و چه در شهر . متأسفانه در قانون خانه عالم فقط در روستا پیش بینی شده در حالیکه مساجد شهر زمین دارد ولی نمی توانیم برای خانه عالم اعتبار کسب کنیم ، این چه اشکالی دارد ؟ شهر جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار می دهد ؛ چه اشکالی دارد یک روحانی جوان و عالم بیاید اینجا مستقر بشود و دغدغه مسکن نداشته باشد ؟!

هیأت های مذهبی و هیأت رزمندگان به عنوان سرگل هیأت های مذهبی استان ، تقویت پایگاه های فرهنگی مقاومت بسیج ، مراکز قرآنی ، تشویق حجاب ...

ما پارسال در آموزش و پرورش و سازمان تبلیغات این کار را شروع کردیم ، برای خانم ها که از استفاده روپوش به سمت چادر می روند مراسماتی در نظر گرفتیم ، جوایزی پیش بینی کردیم و امسال هم می خواهیم به طور گسترده به این مهم بپردازیم .

در بحث ادارات ما باید در میان مدیران انسجام و تقویت بنیه دینی ایجاد کنیم . خوشبختانه با استفاده از امام جمعه محترم انزلی جلسات اخلاق مدیران را با استفاده از کتاب صفات متقین حضرت آیت الله قربانی روزهای  پنجشنبه از ساعت 7.30 دقیقه به مدت نیم ساعت دایر کردیم که مدیران ما بسیار تشکر می کنند ، حتی در ظاهر شان تغییرات مشاهده می شود و ما اعلام کردیم حتی از این کتاب امتحان برگزار می کنیم .

مسأله دیگری که ما باز از ادارات ما شروع کردیم بازرسی از اماکن عمومی و دولتی است . خیلی از مردم که وقتی به آنان گفته می شود چرا اینطوری بیرون آمدید ؟ می گویند ادارات دولتی که بدتر است ، چرا نمی توانید مشکلات خودتان را حل کنید و در خیابان ها جلوی ما را می گیرید ؟

من این عملکرد مدیران را در ارزشیابی سال 90 مدیران اعمال کردم و می خواهیم این مورد را امسال به شدت عمل بکنیم و در شورای اداری هم اعلام کردیم .

بحث آخر ما درخواستی است که از آقای سعادتی ، استاندار محترم دارم :

یکی اینکه ستاد احیا به نیروی تمام وقت نیاز دارد ، کسی پاره وقت کار می کند نمی تواند مشکلی را حل کند . بنا به پیشنهاد خود فرمانداران ، پیشنهاد ما این است که یک الی دو نفر نیرو از ادارات ، به ویژه آموزش و پرورش در اینجا استفاده کنیم – این مورد با موافقت استاندار مواجه شد -.

دوم اینکه میزان تخصیص اعتبار فرهنگی به شهرستان ها بر مبنای شدت و ضعف تهاجم فرهنگی به شهرستان باشد . چون اعتبار در نظر گرفته با توجه به مشکلات فرهنگی شهرستان ها عادلانه نیست .

                                                                                                                        والسلام

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان